Sincer sa fiu chiar nu stiu daca a fost vreo grila pt care sa existe motive reale de a fi anulata.
Au fost niste grile inteligente, care nu au vizat cunoasterea cuvand cu cuvant a textului de lege.
Din pacate cred ca multi nu se asteptau la acest stil de grile. Eu am gresit unele foarte simple tocmai din acest motiv. Alta explicatie nu gasesc la greselile pe care le-am facut.
Din punctul meu de vedere la 79 nu s-a dat nicio motivare. Sau depinde ce anume au contestat altii. Eu am contestat logica grilei. Mai exact am incercat sa demonstrez ca poate fi interpretata si altfel insa raspunsul in loc sa fie pe taramul llogic si gramatical a fost in drept. Or pb de drept era destul de clara dupa parerea mea. La fel mi s-a raspuns si la grila 87 G1.
Motivarea de la 81 cred ca e ok. Exact la acea motivare ma gandeam si eu cand am bifa-o. Am rezolvat-o corect. Instanta poate administra orice fel de probe utile pt aflarea adevarului. E un principiu suprem celorlalte in judecata penala
forgotten_sunrise a scris:
Din punctul meu de vedere la 79 nu s-a dat nicio motivare. Sau depinde ce anume au contestat altii. Eu am contestat logica grilei. Mai exact am incercat sa demonstrez ca poate fi interpretata si altfel insa raspunsul in loc sa fie pe taramul llogic si gramatical a fost in drept. Or pb de drept era destul de clara dupa parerea mea. La fel mi s-a raspuns si la grila 87 G1.
Nici mie nu mi-e prea clara invocarea art 144 si 149^1 alin 3 in acea motivare.
Dar pe de alta parte, daca "la expirarea celor 24 de ore, nu se pronunta arestarea", cel retinut va fi eliberat. Nu?
Patrick_ a scris:
Motivarea de la 81 cred ca e ok. Exact la acea motivare ma gandeam si eu cand am bifa-o. Am rezolvat-o corect. Instanta poate administra orice fel de probe utile pt aflarea adevarului. E un principiu suprem celorlalte in judecata penala
Pai atunci de ce s-a mai introdus acest art 320 indice 1? De ce s-a mai introdus aceasta procedura simplificata? De ce s-a mai dat inculpatului posibilitatea sa recunoasca in totalitate faptele retinute in actul de sesizare al instantei si sa ceara ca judecata sa se desfasoare in baza probelor administrate in faza de urmarire penala?
Marturisesc ca procedura penala e punctul meu slab si ca incerc sa inteleg mecanismele.