avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1361 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Motivarea de la 83 pt mine e la fel ca si cea de la 79. Am gresit si eu grila asta dar daca ma gandesc bine poate ca in pactica asa se procedeaza. Habar nu aveam ca dupa admiterea cererii conform art 278^1 alin 3 lit c), judecatorul trimite cauza unui alt complet de la acea instanta. Cred ca asta se invata in practica. Si poate ca daca faceam procedura penala mai serios in scoala as fi afalt si eu.

Domne, eu nu stiam ca solutionarea propunerii de arestare preventiva necesita solutionarea fondului. Sau ca presupune solutionarea cauzei pe fond. Sau macar "antamarea" fondului. Aflu si eu acuma treaba asta.
Eu credeam ca pt a se dispune arestarea preventiva trebuie indeplinite conditiile lui 143 si 148.
Ma rog...acel RIL 15/2006 se refera expres la incompatibilitatea de a solutiona fondul. Nu la altceva. Stiam de el, m-am gandit la el in timpul concursului dar mi-am zis ca in 278 indice 1 nu scrie ca nu se poate dispune arestarea preventiva iar RIL-ul il face pe judecator incompatibil doar sa judece fondul.
davegahan a scris:

Patrick_ a scris:

Motivarea de la 81 cred ca e ok. Exact la acea motivare ma gandeam si eu cand am bifa-o. Am rezolvat-o corect. Instanta poate administra orice fel de probe utile pt aflarea adevarului. E un principiu suprem celorlalte in judecata penala

Pai atunci de ce s-a mai introdus acest art 320 indice 1? De ce s-a mai introdus aceasta procedura simplificata? De ce s-a mai dat inculpatului posibilitatea sa recunoasca in totalitate faptele retinute in actul de sesizare al instantei si sa ceara ca judecata sa se desfasoare in baza probelor administrate in faza de urmarire penala?
Marturisesc ca procedura penala e punctul meu slab si ca incerc sa inteleg mecanismele.

Personal am luat varianta corecta prin eliminare: tin minte ca dl. U zicea ca se pot administra doar probe in circumstantiere ( inca nu siu care sunt ), iar pe de alta parte m-am gandit la momentul pana la care inculpatul poate opta pt procedura simplificata! Nu stiu ce au motivat ei, nu mai mai putere sa mai rationez!
la grila 79 sintagmele "daca pana atunci...", "daca nu s-a declarat..." nu trebuie vazute ca o conditie stric necesara.
la grila 83... conform rilului judecatorul devine incompatibil, iar pt ca e o singura instanta competenta, automat cauza va fi trimisa la un alt complet de la acea instanta ( nu e ca la arestare preventiva unde sunt 4 instante deopotriva competente sa solutioneze)
la grila 81 eu m-am gandit ca poate administra orice probe pe latura civila. la asta am avut noroc :D
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
ContSters76697, utilizator
forgotten_sunrise a scris:

Da, va fi liberat. Eu am bifat aici doar varianta B pt ca la varainta C nu mi s-a parut corecta adaugarea (pe care eu am interpretat-o conditionare) "daca nu s-a declarat recurs de procuror. O asemenea afirmatie mi s-a parut incorecta pt ca lasa impresia ca punerea in libertate la expirarea duratei retinerii ar putea depinde de recursul procurorului.

Mie dimpotriva. c) mi s-a parut mai normala. Adica daca face procurorul recurs e clar ca nu-l elibereaza. Dar daca face recurs la judecarea propunerii de arestare, acest recurs se va judeca avandu-l pe inculpat in stare de arest. Eu asa am interpretat varianta c).
Patrick_ a scris:

forgotten_sunrise a scris:

Da, va fi liberat. Eu am bifat aici doar varianta B pt ca la varainta C nu mi s-a parut corecta adaugarea (pe care eu am interpretat-o conditionare) "daca nu s-a declarat recurs de procuror. O asemenea afirmatie mi s-a parut incorecta pt ca lasa impresia ca punerea in libertate la expirarea duratei retinerii ar putea depinde de recursul procurorului.

Mie dimpotriva. c) mi s-a parut mai normala. Adica daca face procurorul recurs e clar ca nu-l elibereaza. Dar daca face recurs la judecarea propunerii de arestare, acest recurs se va judeca avandu-l pe inculpat in stare de arest. Eu asa am interpretat varianta c).

Da, si eu am luat varianta c ( din pacate n-am luat b-ul)!

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)