Motivarea de la 83 pt mine e la fel ca si cea de la 79. Am gresit si eu grila asta dar daca ma gandesc bine poate ca in pactica asa se procedeaza. Habar nu aveam ca dupa admiterea cererii conform art 278^1 alin 3 lit c), judecatorul trimite cauza unui alt complet de la acea instanta. Cred ca asta se invata in practica. Si poate ca daca faceam procedura penala mai serios in scoala as fi afalt si eu.
Patrick_ a scris:
Motivarea de la 81 cred ca e ok. Exact la acea motivare ma gandeam si eu cand am bifa-o. Am rezolvat-o corect. Instanta poate administra orice fel de probe utile pt aflarea adevarului. E un principiu suprem celorlalte in judecata penala
Pai atunci de ce s-a mai introdus acest art 320 indice 1? De ce s-a mai introdus aceasta procedura simplificata? De ce s-a mai dat inculpatului posibilitatea sa recunoasca in totalitate faptele retinute in actul de sesizare al instantei si sa ceara ca judecata sa se desfasoare in baza probelor administrate in faza de urmarire penala?
Marturisesc ca procedura penala e punctul meu slab si ca incerc sa inteleg mecanismele.
Da, va fi liberat. Eu am bifat aici doar varianta B pt ca la varainta C nu mi s-a parut corecta adaugarea (pe care eu am interpretat-o conditionare) "daca nu s-a declarat recurs de procuror. O asemenea afirmatie mi s-a parut incorecta pt ca lasa impresia ca punerea in libertate la expirarea duratei retinerii ar putea depinde de recursul procurorului.
forgotten_sunrise a scris:
Da, va fi liberat. Eu am bifat aici doar varianta B pt ca la varainta C nu mi s-a parut corecta adaugarea (pe care eu am interpretat-o conditionare) "daca nu s-a declarat recurs de procuror. O asemenea afirmatie mi s-a parut incorecta pt ca lasa impresia ca punerea in libertate la expirarea duratei retinerii ar putea depinde de recursul procurorului.
Mie dimpotriva. c) mi s-a parut mai normala. Adica daca face procurorul recurs e clar ca nu-l elibereaza. Dar daca face recurs la judecarea propunerii de arestare, acest recurs se va judeca avandu-l pe inculpat in stare de arest. Eu asa am interpretat varianta c).