avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

forgotten_sunrise a scris:

Da, va fi liberat. Eu am bifat aici doar varianta B pt ca la varainta C nu mi s-a parut corecta adaugarea (pe care eu am interpretat-o conditionare) "daca nu s-a declarat recurs de procuror. O asemenea afirmatie mi s-a parut incorecta pt ca lasa impresia ca punerea in libertate la expirarea duratei retinerii ar putea depinde de recursul procurorului.

Mie dimpotriva. c) mi s-a parut mai normala. Adica daca face procurorul recurs e clar ca nu-l elibereaza. Dar daca face recurs la judecarea propunerii de arestare, acest recurs se va judeca avandu-l pe inculpat in stare de arest. Eu asa am interpretat varianta c).

Batocmai ca il poate elibera indiferent daca face sau nu procurorul recurs. Pt ca procurorul poate face recurs dar instanta sa nu-l admita. Importanta e solutia instantei!

Batocmai ca il poate elibera indiferent daca face sau nu procurorul recurs. Pt ca procurorul poate face recurs dar instanta sa nu-l admita. Importanta e solutia instantei!

Recursul in acest caz se judeca intotdeauna cu inculpatul in stare de arest. Asa intotdeauna la solutinarea masurii preventive a arestari, mai putin in cazul in care se constata incetarea de drept a masurii. E singura exceptie.

"Recursul impotriva respingerii masurii arestarii e suspensiv de executare", iar cel impotriva "luarii masurii nu suspenda executarea".
Asta mi-e foarte clar.
Patrick_ a scris:

Recursul in acest caz se judeca intotdeauna cu inculpatul in stare de arest. Asa intotdeauna la solutinarea masurii preventive a arestari, mai putin in cazul in care se constata incetarea de drept a masurii. E singura exceptie.

"Recursul impotriva respingerii masurii arestarii e suspensiv de executare", iar cel impotriva "luarii masurii nu suspenda executarea".
Asta mi-e foarte clar.

Inculpatul e retinut nu arestat! Daca instanta nu admite recursul in 24h, inculpatul trebuie liberat.
Indiferent daca e retinut sau nu, daca la sfarsitul sedintei in care se solutioneaza propunerea de arstare (indiferent daca este admisa sau nu), daca se declara recurs, inculpatul sau invinuitul ramane arestat.
Recursul se va judeca cu el in stare de arest.
Patrick_ a scris:

Indiferent daca e retinut sau nu, daca la sfarsitul sedintei in care se solutioneaza propunerea de arstare (indiferent daca este admisa sau nu), daca se declara recurs, inculpatul sau invinuitul ramane arestat.
Recursul se va judeca cu el in stare de arest.

NU are cum pt ca nu are temei starea de arest! Nu exista arest de fapt. Inculpatul a fost in stare de retinere timp de 24 h. Daca in intervalul de 24 h instanta nu pronunta arestarea, e obligatorie liberarea inculpatului!

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)