forgotten_sunrise a scris:
Da, va fi liberat. Eu am bifat aici doar varianta B pt ca la varainta C nu mi s-a parut corecta adaugarea (pe care eu am interpretat-o conditionare) "daca nu s-a declarat recurs de procuror. O asemenea afirmatie mi s-a parut incorecta pt ca lasa impresia ca punerea in libertate la expirarea duratei retinerii ar putea depinde de recursul procurorului.
Mie dimpotriva. c) mi s-a parut mai normala. Adica daca face procurorul recurs e clar ca nu-l elibereaza. Dar daca face recurs la judecarea propunerii de arestare, acest recurs se va judeca avandu-l pe inculpat in stare de arest. Eu asa am interpretat varianta c).
Batocmai ca il poate elibera indiferent daca face sau nu procurorul recurs. Pt ca procurorul poate face recurs dar instanta sa nu-l admita. Importanta e solutia instantei!
forgotten_sunrise a scris:
Batocmai ca il poate elibera indiferent daca face sau nu procurorul recurs. Pt ca procurorul poate face recurs dar instanta sa nu-l admita. Importanta e solutia instantei!
Recursul in acest caz se judeca intotdeauna cu inculpatul in stare de arest. Asa intotdeauna la solutinarea masurii preventive a arestari, mai putin in cazul in care se constata incetarea de drept a masurii. E singura exceptie.
"Recursul impotriva respingerii masurii arestarii e suspensiv de executare", iar cel impotriva "luarii masurii nu suspenda executarea".
Asta mi-e foarte clar.
Indiferent daca e retinut sau nu, daca la sfarsitul sedintei in care se solutioneaza propunerea de arstare (indiferent daca este admisa sau nu), daca se declara recurs, inculpatul sau invinuitul ramane arestat.
Recursul se va judeca cu el in stare de arest.