avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Ai dreptate in legatura cu respingerea propunerii de arestare. In acel caz cel retinut va fi eliberat la sfarsitul celor 24 de ore. M-am zapacit deja cu grila asta. :">
Dar daca e asa, cu atat mai mult va fi eliberat daca nu se declara recurs.
Eu asa inteleg.

PS
Intradevar ca e o grila cam la limita. Dar nu vad pe ce motiv as putea sa o contest. Si eu am gresit-o si nici acuma nu mi-e clara. Poate fi corect si cu si fara una din variante.
Au facut niste grile mai inteligente anul acesta.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Ai dreptate in legatura cu respingerea propunerii de arestare. In acel caz cel retinut va fi eliberat la sfarsitul celor 24 de ore. M-am zapacit deja cu grila asta. :">
Dar daca e asa, cu atat mai mult va fi eliberat daca nu se declara recurs.
Eu asa inteleg.

PS
Intradevar ca e o grila cam la limita. Dar nu vad pe ce motiv as putea sa o contest. Si eu am gresit-o si nici acuma nu mi-e clara. Poate fi corect si cu si fara una din variante.
Au facut niste grile mai inteligente anul acesta.

Tocmai pe motivul ca poate fi corecta si in varianta B (cum am bifat eu) si in varianta BC (cum au bifat ei), in functie de cum interpretezi afirmatia de la varianta C, am facut si eu contestatia dar nu au tinut cont de motivatia mea (daca au citit-o). Grila nu mi se pare deloc inteligenta ci mai degraba hoteasca(chiar am impresia ca autorul mi-a bagat mana in buzunar si mi-a furat un punct pe o problema de drept pe care o cunosteam)! Nu cred ca ar fi scris niciun autor in cartea lui ca "inculpatul va fi liberat la expirarea perioadei retinerii daca nu s-a declarat recurs de catre procuror", tocmai pt ca riscau (pe buna dreptate) ca cel care citeste asa ceva sa inteleaga ca, daca procurorul declara recurs, inculpatul nu va mai fi liberat. Insa in grila au scris asa ceva tocmai in speranta ca prin crearea ambiguitatii, grila va fi gresita. Dar repet, nu e o grila dificila ci incorecta!
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
forgotten_sunrise, utilizator
Din punctul de vedere expus de tine ai dreptate.
Dar totusi, daca procurorul nu declara recurs, cel retinut va fi eliberat le sfarsitul celor 24 de ore.
La fel cum va fi eliberat si daca procurorul declara recurs.

E cam hoteasca e drept. Dar nu ai temei legal sa o contesti. Din punctul asta de vedere ziceam ca e intelgenta, adica nu ai cu ce text de lege sa o ataci. E doar o interpreatre (sau o neinterpretare) gramaticala, din pacate. :(
"daca" din aceasta grila trebuie inteles ca "in cazul in care"
ionel_ududec a scris:

"daca" din aceasta grila trebuie inteles ca "in cazul in care"

Asta in cazul in care stii raspunsul :)
Dar daca nu-l stii?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)