Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Bautul unei sticle de apa furate(iau doar exemplul asta) n-are nicio legatura cu infractiunea de distrugere.Nu-i nici in concurs si nici absorbita in infractiunea de furt.Nu e infractiune!!
Scandalul public- aceasta cerinta este indeplinita numai daca victima sau autorul relateaza faptele mai multor persoane, declaratia facuta catre organul de politie nu realizeaza cerinta prevazuta de lege cu privire la existenta scandaluli public - deci perversiune sexuala nu este -(CA Bucuresti sectia I penala D 70/A/1996)
In ce priveste infractiunea de distrugere aceasta nu este absorbita decat de furt calificat prin efractie sau de violarea secretului corespondentei si numai in unele cazuri de talharie.(M. Udroiu)
Pentru mine avem distrugere + furt +rele tratamente si cruzimi aplicate animalelor(Actele de zoofilie pot fi pedepsite de Legea nr. 205/2004 privind protectia animalelor, modificata si completata prin Legea 9/2008, publicata in Monitorul Oficial nr. 29 din 15/01/2008. Articolul 5, alineatul (2), litera
e) din aceasta lege prevede ca este interzisa aplicarea de rele tratamente si cruzimi animalelor. "In sensul prezentei legi, prin rau tratament se intelege comportamentul brutal, abuzul in utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile, maltratarea si schingiuirea animalelor". Astfel de
fapte constituie infractiuni si sunt pedepsite conform articolului 23, aliniatul 1), stipulate in legea 205/2004, cu "inchisoare de la trei luni la un an sau cu amenda penala de la 500 lei la 2.000 lei, si confiscarea animalelor".
Mai am o nelamurire, infractorul poate aduce in apararea sa faptul ca la momentul savarsirii infractiunii era lipsit de discernamant?( se drogase cu sare de baie :O)
Si nu e singura minune
:offtopic: Intr-o zi cautand ceva informatii despre plantarea florilor de sezon am dat peste un site unde niste copilasi dadeau amanunte despre cum se drogau cu seminte de zorele oameni buni, sunt cate unii.... :stunned:
Nu ma contrazic asa cum am spus mai devreme penalul mi-a cam scapat din maini, am ajuns acasa de la servicu si am luat cartile la rasfoit si am ajuns la concluzia mai sus expusa.
Nu contest faptul ca ai mai multa experienta decat cei care scriu aici insa cu totii avem dreptul la opinie mai mult sau mai putin equivoca.
Adu-mi exemple sau citate din autori (verificabili) nu suntem mai putin destepti ci doar cu mai putina experienta nu crezi?
Daca contrazicem cele spuse de tine nu inseamna decat ca nu ai fost destul de convingator.