m13d a scris:
Vezi iar te-ai pierdut in detalii :) ai luat-o ca pe ceva personal.
Eu nu pot crede ca simplu spectator in cuvantul unui om care se semneaza @libercugetator nu am nevoie de edituri doar sa imi exemplifici pe intelesul meu sa ma convingi ca ai dreptate nu te pot crede pe cuvant
:bow: daca esti auditor sau judecator (nerelevant pt. mine) vei fi trecut si tu prin ce trecem noi, fi mai intelegator.
Nu te supara si ramai printre noi... poate asa mai invatam cate ceva.
Nu, prin ce-ati trecut voi sau cel putin o parte dintre voi (generalizarea e o greseala) eu n-am trecut, pentru ca niciodata n-am pus in balanta argumentele logicii cu cele ale simplei indicari ale lui "x-ulescu", fara sa cercetez de ce acrediteaza profesorul respectiv acea opinie. Am fost mereu dispus sa cedez opinia mea in fata altor opinii fundamentate logic sau jurisprudential si mi-am dorit sa invat si altceva decat materia digerata de "clasici" inca din facultate. Daca imi citai macar argumentul respectivului autor (a carui carte o am si eu si nu cred ca ai inteles ce vrea sa spuna si nici nu a scris asa cum ai indicat tu) as fi inteles...Din pacate in pofida argumentelor mele (referitoare la imposibilitatea dublei sanctionari pentru o singura prejudiciere a patrimoniului, argumentele de practica judiciara etc), tu ai "opus" argumentul suprem "ba nu-i asa, ca asa scrie x", si nici macar nu ai citat argumentul lui x, pentru ca de altfel nici nu scrie asa si nici nu trateaza problema asta...Pot foarte usor sa iti indic paginile, dar n-ai avea de castigat nimic. Cauta cartile, asa cum le-am cautat si eu, citeste, lamureste-te si apoi iti spun si cum ma numesc. Oricum, atunci cand vei citi vei intelege cat de inutila a fost toata discutia din seara asta.
PS. Autorul pe care tu l-ai citat se refera la "absorbtia legala" a distrugerii in furtul calificat, si circumstanta vizeaza ipoteza cand actiunea de distrugere este o infractiune mijloc, deci premergatoare furtului si care are ca obiect nu bunul furat, ci acele bunuri/sisteme de asigurare care sunt menite sa impiedice sustragerea bunului. Or ipoteza cu "capra abuzata si ucisa" se refera la o absorbtie naturala, cand distrugerea are acelasi obiect ca si furtul, producandu-se consecvential si nu etiologic, nefiind posibila vatamarea de doua ori a aceluiasi patrimoniu cu aceeasi valoare atacata.