Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Iar la cele legate de desistare si impidicarea producerii rezultatului, eu stiam ca aceste cauze de nepedepsire se palica doar la autori nu si la participanti.
Participantilor li se palica doar impidicarea savarsirii faptei.
simeria a scris:
eu invat dupa mitrache si el e de parere poate exista coautoral la culpa. dar important e cum se puncteaza la examen. asa c o sa retin parerea lui udroiu.
iar in leg cu a 2 a intreb, nu ma intereseaza ipoteza confruntarii, ci a audierii unui martor in conditii normale
Udroiu spune ca nu poate exista coautorat la infractiunile cu autor unic ( marturia mincinoasa)
La infractiuniile omisive proprii - la nedenuntarea unor infractini si la infractiunile cu pluralitate naturala sau constituita de infractori acolo unde toata lumea raspunde in calitate de autor.
Deyanira a scris:
aparatorul ( in cazul asta de ce nu chiar inv. / inc. in persoana ) are dreptul sa asiste la desf. actelor de up...
Nu stiu de ce am retinut ca aparatorul poate sa asiste la actele de UP in ceea ce-l priveste pe cel pe care-l apara.
Voi mai cauta, dar mi se pare cam ciudat ca aparatorul si inv / inc sa poata asista la audierea celorlalti in timpul UP.
z3m3 a scris:
simeria a scris:
eu invat dupa mitrache si el e de parere poate exista coautoral la culpa. dar important e cum se puncteaza la examen. asa c o sa retin parerea lui udroiu.
iar in leg cu a 2 a intreb, nu ma intereseaza ipoteza confruntarii, ci a audierii unui martor in conditii normale
Udroiu spune ca nu poate exista coautorat la infractiunile cu autor unic ( marturia mincinoasa)
La infractiuniile omisive proprii - la nedenuntarea unor infractini si la infractiunile cu pluralitate naturala sau constituita de infractori acolo unde toata lumea raspunde in calitate de autor.
Referitor la coautorat, si Mitrache spune ca ''nu pot fi comise in coautorat infractiunile ce presupun actiunea, cand obligatia de a indeplini acea actiune este personala.
Nu pot fi comise in coautorat nici infractiunile ce presupun subiect calificat- decat daca au calitatea ceruta de lege-
Nici in cazul infractiunilor ce se comit in pers.proprie- marturie mincinoasa, dezertare....Asta pt.ca actiunea tipica, nu poate fi comisa decat de o sg.pers.in acelasi timp.
De retinut insa ca infractiunile care nu permit coautoratul ca forma a participatiei penale permit celelalte forme - ca instigare si complicitate-