avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
m13d a scris:

Nu intelelg de ce a fost declarat neconstitutional. Acum pararea mea este ca ar fi trebuit sa se reduca cu 1/3 ca in cazul recunoasterii sau al circumstantelor atenuante. Daca un individ din neglijenta pagubeste firma pt. care lucreaza cu 10000 lei si pana la declansarea procesului ii acopera, mi s-ar parea normal sa fie pedepsit cu mai putina rigurozitate decat cel ce face acelasi lucru, dar se foloseste de bani si nu ii inapoiaza pagubitului. Dar in sfarsit legea noastra cea de toate zilele...

Pai daca eu as fi avut cateva milioane de euro disponibili, as fi facut cate infractiuni economice sau din cele enumerate mai sus fara sa mi se atraga raspunderea penala. In ipoteza in care as fi fost prins incalcand legea as fi platit ce era de platit si riscam o amenda. :) Ti se pare constitutional ?
alexandra grecu a scris:

L-am găsit; era de aşteptat pe lângă faptul că era discriminatoriu pe criteriul averii complica f. mult partea speciala a cp-ului

Nu are legatura cu criteriul averii :)
Adica daca furi 1.000.000 de lei si apoi ii inapoiezi ce legatura are cu averea ta?
z3m3 a scris:

Pai daca eu as fi avut cateva milioane de euro disponibili, as fi facut cate infractiuni economice sau din cele enumerate mai sus fara sa mi se atraga raspunderea penala. In ipoteza in care as fi fost prins incalcand legea as fi platit ce era de platit si riscam o amenda. :) Ti se pare constitutional ?

Nu cred ca e dupa cum ni se pare noua.
Din cate stiu CC nu poate sa se pronunte asupra oportunitatii unei legi ci doar asupra constitutionalitatii. Oportunitatea unei legi este doar de competenta legiuitorului.
Deci intrebarea era care articol din constituite a fost incalcat cu aceasta prevedere din CP?
Nu se inlatura raspunderea penala doar se reduce pedeapsa, iar acoperirea prejudiciului se face integral, adica am furat 1000 si am platit 1000 si pe deasupra mai fac si puscarie numai ca mi se atenueaza pedeapsa pentru ca am regretat si am platit prejudiciul cauzat.
Patrick_ a scris:
[

Nu are legatura cu criteriul averii :)
Adica daca furi 1.000.000 de lei si apoi ii inapoiezi ce legatura are cu averea ta?

Ba, are legătură ptr. că nu se referă la insuşirea banilor ci la cauzarea unui prejudiciu ; asta înseamnă că si poliţistul vinovat de nepunerea în executare a proceselor verbale de amendă (care nu şi-a însuşit nici un leu ) va răspunde penal dacă provine dintr-o familie săracă şi nu are cu ce acoperi prejudiciul în timp ce , cel care a delapidat 100000 de euro va plăti doar o amendă pentru că are din ce

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)