Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
procedura penala. ce se intampla daca hotararea penala e semnata de un nr mai mare/ mai mic de judecatori? care i sanctiunea?
Patrick_ a scris:
2.efectuarea UP care poate fi facuta de mai multi procurori chiar de la acelasi parchet.
Pai si cand ar putea fi facuta de mai multi procurori, eu asta am intrebat.
Cat despre mandatul de arestare, inca nu sunt lamurit.
In practica am inteles ca se emite un singur mandat de arestare, dar probabil in el se face mentiunile de toate infractiunile care indeplinesc cerintele legale pentru dispunerea arestarii preventive.
Alte pareri?
xyzt a scris:
Patrick_ a scris:
2.efectuarea UP care poate fi facuta de mai multi procurori chiar de la acelasi parchet.
Pai si cand ar putea fi facuta de mai multi procurori, eu asta am intrebat.
Cat despre mandatul de arestare, inca nu sunt lamurit.
In practica am inteles ca se emite un singur mandat de arestare, dar probabil in el se face mentiunile de toate infractiunile care indeplinesc cerintele legale pentru dispunerea arestarii preventive.
Alte pareri?
SE EMITE UN SINGUR MANDAT SI SE CERE ARESTAREA PENTRU O SINGURA INFRACTIUNE, se poate face referire la toate infractiunile pentru care este urmarit penal dar asta este pentru a releva gradul de pericol social nu are treaba cu concursul de infractiuni care e avut in vedere la judecarea cauzei si aplicarea pedepsei.
Cu procurorii pot fi multe cazuri >
-2 infractiuni din care una este de competenta politiei supravegheata de un procuror, cealalta de competenta procurorului se face disjungere si se solutioneaza de alt procuror
-procurorul se pensioneaza, este in concediu medical si cauza este preluata de alt procuror
-pe parcursul urmaririi penale se schimba incadrarea juridica si se declina competenta in favoarea unui parchet superior
-se declina competenta la un parchet din alt judet(competenta teritoriala ).
Nu stiu ce relevanta teoretica importanta are chestiunea asta cu mai multi procurori...
Era sa uit sunt spete complexe la care lucreaza echipe de 10 procurori .