avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

:)
Foarte interesante aceste intrebari, chiar daca, dupa parerea mea sunt mai mult teoretice si didactice.

1. Actul de inculpare in cazul de la art 278^1 alin 9 este incheierea prin care se admite plangerea impotriva rezolutiei / ordonantei procurorului de netrimitere in judecata (nu plangerea prealabila).
2. In cazul infractiunilor de audienta, la fel ca si in cazul oricarei infractiuni, daca plangerea prealabila este obligatorie pentru punerea in miscare a actiunii penale, org de UP dupa sesizare prin procesul verbal cu care a fost sesizat de catre judecator, va chema partea vatamata si o va intreba daca intelege sa depuna plnagere prealabila impotriva invinuitului.

Scuze , am vrut sa zic plangere nu plangere prealabila
In ce priveste infractiunea de audienta , Udroiu afirma ca procesul -verbal incheiat de instanta nu este act de sesizare care va fi trimis organului de urmarire penala ci act de incepere a urmaririi penale , pentru ca daca nu ar fi considerat astfel , cum ar fi posibil art.229 alin 2 , cand instanta poate dispune arestarea preventiva asupra INVINUITULUI . Prin urmare faptuitorul a devenit invinuit prin procesul verbal incheiat de presedintele completului. Ei , si aici venea intrebarea mea ....Cum dispui inceperea urmaririi penale cand infractiunea de audienta este una pentru care este nevoie de plangere prealabila ca si conditie de procedibilitate . Sper ca m-am facut inteleasa..
Si ...ai dreptate sunt intrebari teoretice , dar la admitere la INM se dau intrebari teoretice , si trebuie sa ma lamuresc acolo unde nu inteleg, Cu ajutorul vostru :) , studiu , cercetare .
E drept eu ma inscriu anul viitor pt concurs . De aceea ma pregatesc din timp, sau cel putin asa cred :(
E foate bine ca te pregatesti din timp. Materia e multa si timpul zboara.

In legatura cu art 229, pentru infractiunile pentru care e necesara plangerea prealabila, parerea mea este ca situatia este asemanatoare cu cea de la art 280 alin 2:

"Dupa constatarea infractiunii flagrante, organul de urmarire penala cheama persoana vatamata si, daca aceasta declara ca face plangere prealabila, continua urmarirea penala. In caz contrar, procurorul dispune incetarea urmaririi penale. "

Deci si in cazul infractiunilor de audienta, daca e necesara plangerea prealabila, nimic nu-l impiedica pe procuror sa cheme persoana vatamata si sa o intrebe daca intelege sa depuna plangerea. In functie de optiunea acesteia, UP poate sa continue sau sa inceteze.
=D>Ok , am inteles. Multumesc !
O intrebare , Patrick . Eu sunt pe forum doar de 4-5 zile si nu stiu prea multe despre cei inscrisi aici. Sunt studenti , sau sunt si cei care au mai incercat ? Tu de exemplu , ai mai dat concurs la INM , sau de admitere in magistratura ? Sper ca nu deranjeaza intrebarea :)
@Isis suntem foarte multi pe acest topic majoritatea sunt dintre cei care au sustinut examenul de admitere INM vara trecuta, tu ai nimerit o perioada destul de linistita cand toata lumea invata si posteaza mai putin, din momentul in care se va anunta data examenului vei vedea o revolutie in topic daca ramai alaturi de noi cu siguranta nu risti sa te plictisesti.
Suntem ca o familie mare, ne certam si radem impreuna, ne impartasim indoieli si clarificam nelamuriri.
:coffee: - cafeluta pentru toti matinalii
isis23 a scris:

=D>Ok , am inteles. Multumesc !
O intrebare , Patrick . Eu sunt pe forum doar de 4-5 zile si nu stiu prea multe despre cei inscrisi aici. Sunt studenti , sau sunt si cei care au mai incercat ? Tu de exemplu , ai mai dat concurs la INM , sau de admitere in magistratura ? Sper ca nu deranjeaza intrebarea :)

:D
Nu ma deranjeaza intrebarea.
Pentru mine stiintele juridice sunt o a doua "pasiune" ;)
Lucrez in IT de o viata, si am inceput facultatea de drept dupa 10 ani de la terminarea facultatii de calculatoare. Am mai dat examen la INM in august 2010 si ianuarie 2011. :)
Examenul la INM nu reprezinta un scop in sine ci mai mult o curiozitate. Dar in august ma voi mai duce odata.;)

@m13d: multumesc pentru cafea :)
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)