Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Speta incompatibilitate ( caz real , cel al judecatoarei care a fost prinsa bauta la volan iar solutia instantei a fost scoatere pe art.10 lit b , dar nu temeiul de drept este interesant aici )
Urmarirea penala a fost realizata de Parchetul de pe langa ICCJ ( era inainte de modificarea 202 ) , iar cauza data unui procuror anume. Procurorul sef ,insa , cel care a verificat rechizitoriul sub aspectul temeiniciei si legalitatii , este sotul avocatei care a reprezentat-o pe judecatoare pe tot parcursul procesului penal.
Este sau nu caz de incompatibilitate ?
Si daca era cine avea interes sa o invoce ? Inculpata , Procurorul care era in sobordinea procurorului sef ( sotul avocatei care reprezenta inculpata ) , instanta ?
Ce parere aveti ?
Da , Patrick , dar nu procurorul de caz era sotul avocatei care reprezenta inculpata , ci procurorul sef , cel care face aplicarea art.264 alin3 , fara de care actul de sesizare nu indeplineste conditiile cerute de art.300 c.p.pen.
Asta am inteles.
Dar procurorul de sedinta ca aparator al interesolor publice trebuia sa invoce incompatibilitatea.
Edit:
Da, scuza-ma. Nu e caz de incompatibilitate.
De fapt daca s-a ajuns in instanta inseamna ca a fost prin rechizitoriu, iar atunci nu se putea dispune scoaterea de sub UP.
Pana la urma instanta a pronuntat achitarea in baza art 10 b) ?
Eu am inteles asa:
Procurorul de caz a efectuat UP, dupa care a inaintat dosarul procurorul sef pt a-l aviza. Acest procuror sef era sot al aparatorului inculpatului.
Procurorul sef a avizat rechizitoriul care a ajuns in instanta.
Aici inculpatul a fost achitat in temeiul art 11 raportat la art 10 lit b).
Daca e asa, nu e nici un caz de incompatibilitate.