avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Dati-mi si mie o mana de ajutor, simt ca cedez psihic, incerc sa invat revizuirea din cartea lui boroi,am 2 zile pentru revizuire si contestatie in anulare si nu inteleg prea mare lucru, in afara de articolele din cod care par a fi logice, m-au tampit situatiile in care se poate admite revizuirea dar de fapt nu se poate admite sau invers. E vreun autor mai accesibil la procedura civila, din care sa pot si eu invata materia asta imposibila?
Din ce carti faceti grile?
@luiza incearca sa citesti si M.Tabarca, si I.Les, in general eu imi procur pentru fiecare materie carti sau cursuri scrise de 2-3 autori astfel poti gasi o institutie explicata mai pe larg intr-o carte si o alta intr-un curs.
;) parerea mea.
:coffee:
Buna dimineata ! Va doresc un sfarsit de saptamana relaxant . Dar cu odihna activa :)
Patrick_ a scris:

artax a scris:

=============================================================
a

Raspunsul corect e b). Nu inteleg pe ce temei nu se poate opune bna credinta intr-o actiune posesorie impotriva lui.

In legatura cu a, am facut si eu greseala asta :)
Atentie la acel "nu" din varianta a). Daca nu ar fi acel "nu" ar fi adevarata.

-==========================================================

intr-adevar, este acel "nu" acolo, dar formularea este" nu dobandeste decat pe masura...", si cred ca asta este o dubla negatie, iar sensul formularii devine afirmativ, adica" posesorul de buna credinta dobandeste pe masura perceperii...", spre deosebire de uzufructuar care dobandeste fructele diferentiat...
eu asa am judecat-o, si asa s-ar corela si cu rezolvarea prin excludere, ca b) si c) nu pot sa fie...
da` mai comentam, si-i dam de capat...
Ce parere aveti ?
Extras HG 228/2011

Art. I. — Regulamentul privind concursul de admitere si examenul de absolvire a Institutului National al Magistraturii, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 439/2006, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 560 din 28 iunie 2006, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 4 alineatul (8), dupa litera f) se introduce o litera noua, litera g), cu urmatorul cuprins:
„g) adeverinta din care rezulta ca persoana este apta din punct de vedere psihologic pentru exercitarea functiei, eliberata de orice institutie sau persoana autorizata.”

2. La articolul 4, alineatul (10) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„(10) Taxa de inscriere la concurs se restituie candidatilor care au fost respinsi pentru neindeplinirea conditiilor de participare la concurs, prevazute la art. 14 alin. (2) lit. a)—d), sau a conditiei de a fi apt din punct de vedere psihologic pentru
exercitarea functiei, prevazuta la art. 14 alin. (2) lit. e) din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si candidatilor retrasi anterior afisarii listelor finale cu rezultatele verificarii indeplinirii conditiilor de participare la concurs. Cererea de restituire se depune la Directia resurse umane si organizare si se solutioneaza in termen de 30 de zile de la inregistrare de catre Directia economica si administrative din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.”

3. La articolul 14, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
„Art. 14. — (1) Verificarea indeplinirii conditiilor de participare la concurs, prevazute la art. 14 alin. (2) lit. a)—d), si a conditiei de a fi apt din punct de vedere psihologic pentru exercitarea functiei, prevazuta la art. 14 alin. (2) lit. e) din Legea
nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se realizeaza de comisia de admitere a concursului.”

4. La articolul 27, alineatele (1) si (2) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
„Art. 27. — (1) Candidatii admisi dupa cele doua etape ale concursului vor fi verificati sub aspectul indeplinirii conditiei bunei reputatii prevazute la art. 12 din Legea nr. 303/2004, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre Biroul concursuri din cadrul Directiei resurse umane si organizare a Consiliului Superior al Magistraturii, cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, cu modificarile si completarile ulterioare, si vor fi programati pentru a se prezenta la vizita medicala.
(2) Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste cu privire la indeplinirea conditiilor prevazute la alin. (1) si valideaza rezultatele concursului. Candidatii inapti pentru exercitarea functiei, din punct de vedere medical, precum si cei care nu se bucura de o buna reputatie sunt declarati respinsi.”

5. Articolul 29 se abroga.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)