avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1007 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
S-a eliminat proba interviului.La sfarsitul textului spune " candidatii admisi dupa primele doua probe...vor fi verificati cu privire la buna reputatie "
Uzufructuarul nu dobandeste si el fructele numai pe masura ce le-a perceput? Doar fructele civile se dobandesc zi cu zi. Deci ... spre deosebire de uzufructuar, posesorul le dobandeste pe toate(naturale, industriale, civile) pe masura ce le percepe. Nu? Deci de ce nu e corect raspunsul a totusi? Sau imi scapa ceva?
Si imi explica si mie cineva de ce e corect b? :D
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
claudia_86, utilizator
Posesorul de buna-credinta:
a) spre deosebire de uzufructuar, nu dobandeste proprietatea fructelor naturale, industriale, si civile decat pe masura perceperii lor.
b) nu poate opune buna sa credinta intr-o actiune posesorie intentata impotriva sa.
c) nu isi pierde aceasta calitate, de care se prevaleaza pentru dobandirea fructelor, decat de la data admiterii actiunii in revendicare

Varianta a) nu este corect, pentru ca, spre deosebire de uzufructuar, posesorul de buna credinta "dobandeste" fructele (toate) doar pe baza perceperii lor, iar in enunt se spune ca "nu doabndeste"
E vorba de acel "nu". ;)

Varianta b) e corecta pentru ca odata cu introducerea cererii de chemare in judecata, buna credinta a posesorului inceteaza.

E o grila relativ simpla, dar din cauza formularii si eu am gresit-o. Am obseravt ca nu neaparat necunoasterea materiei duce la alegerea unui raspuns gresit ci si neintelegerea pur si simplu a textului. Intelegerea unui text scris este o diviziune a probei de rationament logic. Se pare ca intelegerea unui text scrie e testata si la prima proba de verificare a cunostintelor juridice. :)
Patrick_, utilizator
Patrik...asa cum a zis si artax pe pag precedenta .....nu dobandeste decat.... deci nu ca nu dobandeste
posesorul de bc dobandeste propr fructelor doar (decat)pe masura perceperii
Asa se intelege...doar nu am inebunit :)):duh:
Edit: multumesc pentru lamurirea la b. Nu am percutat:D
claudia_86, utilizator
claudia_86 a scris:

Patrik...asa cum a zis si artax pe pag precedenta .....nu dobandeste decat.... deci nu ca nu dobandeste
posesorul de bc dobandeste propr fructelor doar (decat)pe masura perceperii
Asa se intelege...doar nu am inebunit :)):duh:
Edit: multumesc pentru lamurirea la b. Nu am percutat:D

:)

Daca alaturam varianta de la a), enuntului grile obtinem:

"Posesorul de buna-credinta spre deosebire de uzufructuar, nu dobandeste proprietatea fructelor naturale, industriale, si civile decat pe masura perceperii lor"

Mie mi se pare ca nu e adevarat, tocmai pentru ca "le dobandeste", iar in text se spune ca "nu le dobandeste" ;)
Intradevar ca acel "decat" cam incurca acolo, dar pe ansamblu daca scoatem acel "nu" obtinem un eneunt adevarat.
In fond deosebirea intre uzufructuar si posesorul de buna credinta consta tocmai in aceea ce acesta din urma "dobandeste" toate fructele pe masura perceperii, iar in enunt se spuna ca "nu doabandeste". Daca s-ar fi spus "nu dobandeste decat..." ar fi fost adevarata. Dar acel "decat" se refera la altceva ina cest context. De fapt este cam in plus.

Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)