avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1014 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
claudia_86 a scris:

Uzufructuarul nu dobandeste si el fructele numai pe masura ce le-a perceput? Doar fructele civile se dobandesc zi cu zi. Deci ... spre deosebire de uzufructuar, posesorul le dobandeste pe toate(naturale, industriale, civile) pe masura ce le percepe. Nu? Deci de ce nu e corect raspunsul a totusi? Sau imi scapa ceva?
Si imi explica si mie cineva de ce e corect b? :D
Exact la fel am inteles si eu.nu dobandeste..... decat...=dobandeste.
:D

Ma puneti pe ganduri in legatura cu grila aceasta. Incep sa ma gandesc daca nu cumva ar trebui sa iau o pauza. ;)

In legatura cu folosirea cuvantului "decat", am observat ca exista o tendinta ca acesta sa fie folosit in partea de sud a tarii, intr-o forma care mi s-a parut la inceput oarecum ciudata.

Astfel am auzit exprimari de forma: "Iesim la plimbare decat noi doi", in timp ce eu eram obisnuit sa aud prin zona mea, exprimarea "Nu iesim la plimbare decat noi doi"

Nu cumva o fi vorba de o asemenea "eroare" de exprimare in acea grila?
Daca e asa, chiar mi se pare regretabil ca celor care compun grilele si apoi celor care le verifica sa le scape o asemenea eroare.

Cred ca deja am vorbit prea mult depsre aceasta grila. Oricum raspunsul care este dat de comisie ca fiind corect este destul de greu de inteles.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Cand vezi asemenea grile iti dai seama ca intradevar ai nevoie de putina "inspiratie divina" in acea zi pentru a patrunde in mintea celui care a compus grila.

Vezi motvarea la contestatiile la aceasta grila. Este grila nr 10 / G1 din 2008.

este f prost motivat de ce raspunsul de la lit. a nu este corect ... de fapt comisia spune faptul ca distinctia intre uzufructuar si posesorul de buna credinta nu este faptul ca posesorul de b-c dob. propr. pe masura perceperii ci ca distinctia ar fi reprezentata de categoriile de fructe, de faptul ca in cazul posesorului de b-c tipurile de fructe nu prezinta relevanta.
achiesez si eu la parerea colegilor cum ca expresia: nu dobandeste..... decat...=dobandeste
alexandra.ghnas, utilizator
alexandra.ghnas a scris:

este f prost motivat de ce raspunsul de la lit. a nu este corect ... de fapt comisia spune faptul ca distinctia intre uzufructuar si posesorul de buna credinta nu este faptul ca posesorul de b-c dob. propr. pe masura perceperii ci ca distinctia ar fi reprezentata de categoriile de fructe, de faptul ca in cazul posesorului de b-c tipurile de fructe nu prezinta relevanta.
achiesez si eu la parerea colegilor cu ca expresia: nu dobandeste..... decat...=dobandeste

Ai dreptate Alexandra. =D>
Am recitit motivarea. Acum inteleg ca de fapt varianta a) este considerata gresita deoarece sunt mentionate toate tipurile de fructe in contextul dobandirii lor pe masura perceperii. Ori deosebirea intre uzufructuar si posesor in legatura cu modul lor de dobandire se face doar in cazul celor civile.

Intradevar nu avea nici o legatura faptul ca varianta este gresita cu acea exprimare pe care am tot intors-o pe toate fetele. :)

Sincer ma gandesc la faptul ca e destul de trist daca am reusit asa de greu sa inteleg o grila relativ simpla chiar stiind raspunsul si avand si motivarea lui la indemana :(
Patrick_, utilizator
Patrik nu fi abatut, aceasta greseala am facut-o si eu. Tu din cauza oboselii (banuesc ca esti treaz de pe la 5 dim ca de obicei) nu ai fost atent la motivare.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)