avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Un pic de ajutor, va rog, la Incompatibilitate in proc.civ.
In Tabarca, la pag. 149 zice ca "Judecatorul care a mai solutionat un apel in care a figurat Consiliul local Giurgiu nu este incompatibil sa judece un al doilea apel privitor la aceeasi parte cata vreme cel de-al doilea apel nu este solutionat ca efect al rejudecarii dupa casarea cu trimitere".
Ce nu inteleg:
- de ce sunt 2 apeluri?
-daca ambele parti apeleaza hot.primei instante, nu se conexeaza apelurile?se judeca separat?
-"cata vreme cel de-al doilea apel nu este solutionat ca efect al rejudecarii dupa casarea cu trimitere": casarea cu trimitere nu se refera la decizia data in apel?
- cate apeluri are voie sa faca o parte referitor la cealalta parte, in termenul de apel? si de ce nu se conexeaza toate apelurile privitoare la aceeasi parte?
Explicati-mi si mie mai pe inteles.Sunt blonda rau astazi.
Esti convinsa ca nu se refera la doua procese diferite, judecate intamplator de acelasi judecator, in care figureaza tot intamplator aceeasi parte?
Uite o intrebare care nici nu sunt sigura ca are sens #-o
Daca pentru o obligatie se acorda un termen de gratie se mai poate considera ca acea obligatie e exigibila?:)
Nu cred ca este o obligatie exigibila deoarece debitorului i s-a acordat un nou termen pt a o indeplini. O obligatie exigibila, (adica a carei executare poate fi ceruta de indata), poate fi executata daca si celelalte conditii pentru executarea acesteia sunt indepliinite. Or, daca avem spre exemplu o creanta care este certa, lichida insa pentru care instanta de judecata i-a acordat debitoului un termen de gratie nu se poate spune ca aceasta obligatie este exigibila, nu?
Ce stiu sigur este ca, in situatia obligatiilor de plata datorate la bugetul de stat, daca ANFP-ul ti-a esalonat sau ti-a acordat un termen de gratie pentru plata impozitelor, atunci aceasta obligatie nu este una exigibila, iar majorarile nu incep sa curga decat dupa de expirarea acestui termen de gratie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Iunie 2011
alexandra.ghnas, utilizator
Eu cred ca la data impliniri termenului de gratie acea obligatie devine exigibila.
De ce n-ar fi asa?
Odata devine exigibila la data prevazuta in contract, apoi datorita neexecutarii creditorul cere plata in instanta, instanta acorda un termen de gratie la implinirea termenului creanta devine din nou exigibila, altfel ce s-ar intelege ca daca la implinire termenului de plata aceasta nu se executa contractul este rezolvit?
In baza a ce vom cere daune interese, moratorii...etc, nu in baza faptului ca plata nu a fost executata la data cand a devenit exigibila?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)