Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
@artax:
Sa stii ca m-am gandit si eu destul de mult la acea grila si mai ales la motivarea raspunsului. Intr-un final totusi cred ca au dreptate.
Spre deosebire de uzufructuar, posesorul culege doar fructele civile pe masura perceperii lor, nu si pe restul, pe care le percepe la fel ca si acesta.
Deci daca in varianta apar toate cele trei categorii de fructe, avand in vedere difeentele intre modul de percepere doar a unei singure categorii, raspunsul este considerat gresit.
Intradevar ca distinctia este foarte fina, dar totusi inclin sa le dau dreptate.
==============================================================
...e putin dezarmant, parca mi s-a subrezit stiinta...:(
artax a scris:
==============================================================
Nu aceasta a fost intentia mea. :">
Opinia lui Streteanu este ca daca avem doua sau mai multe patrimonii pagubite, chiar daca faptuitorul savrseste faptele intr-o rezolutie infractionala unica, se va retine concursul.
Pentru a avea infractiune continuata trebuie sa avem acelasi patrimoniu.
Deci ar fura in forma continuata daca s-ar fura, de exemplu de la aceeasi persoana, de mai multe ori, sau din mai multe magazine ale aceleiasi societati ccomerciale, sub aceeasi rezolutie infractionala si la intervale scurte de timp.