avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
O grila mai usoara,,,sa mai calmam un pic spiritele:
In cazul de impiedicare a exercitarii actiunii penale prevazut de art.10 alin1 lit.a "fapta nu exista":
a. se va retine in caz de dubiu cu privire la savarsirea unei infrcatiuni
b. nu se poate retine pentru dipunerea clasarii
c. nu impiedica formularea unei cereri de chemare in judecata in fata instantei civile

P.S.: isis23-nu cred ca sim05 a vrut sa iti zica ca nu ai dreptul sa postezi ce vrei tu dar trebuie sa intelegi si tu ca noi(daca imi permit si restu' sa vb si in numele lor) suntem stresati cu examenul acesta, ca nu mai avem 1 an sa ne pregatim si atunci cand se intinde discutia prea mult,,,nu mai avem rabdare. E de admirat munca ta si faptul ca te pregatesti intens de acum pt la anu dar incearca si sa profiti de vacanta asta pentru ca altfel risti sa cedezi pana la examen(asta daca imi permiti sa iti dau un sfat).
Spor!

Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
carmen0602, utilizator
carmen0602 a scris:

In cazul de impiedicare a exercitarii actiunii penale prevazut de art.10 alin1 lit.a "fapta nu exista":
c. nu impiedica formularea unei cereri de chemare in judecata in fata instantei civile

Cred ca e b)
isis23 a scris:

Pentru cei interesati ...Curte Suprema retine ,concurs ideal de infractiuni intre art.282 alin.2 si art.215 alin 3 forma agravata

Patrick =D>

Din pacate am gresit la acea grila. :(
Abia cand ai spus de acel RIL, mi-am amintit ca in acea decizie s-a statuat ca in acest caz se retine forma de inselaciune prin inducerea in eroare la incheierea unui contract. (Schimbarea valutei se considerea a fi un contract de natura civila)
Eu din greseala am spus ca se retine forma de inselaciune prin utilizarea de mijloace frauduloase. :(

Nu stiu daca e o problema controversata sau nu aceasta, dar sigur pot aparea grile la examen avand la baza RIL-uri.
carmen0602 a scris:

O grila mai usoara,,,sa mai calmam un pic spiritele:

P.S.: isis23-nu cred ca sim05 a vrut sa iti zica ca nu ai dreptul sa postezi ce vrei tu dar trebuie sa intelegi si tu ca noi(daca imi permit si restu' sa vb si in numele lor) suntem stresati cu examenul acesta, ca nu mai avem 1 an sa ne pregatim si atunci cand se intinde discutia prea mult,,,nu mai avem rabdare. E de admirat munca ta si faptul ca te pregatesti intens de acum pt la anu dar incearca si sa profiti de vacanta asta pentru ca altfel risti sa cedezi pana la examen(asta daca imi permiti sa iti dau un sfat).
Spor!

Un sfat pretios . Multumesc !
Patrick_ a scris:

carmen0602 a scris:

Cred ca e b)

Nu!:(
Rasp. corecte sunt A si C.
C am zis si eu , dar nu stiam ca e si A, eu nu am retinut asa ceva din Neagu :(...de asta am postat grila...

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)