avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Ti-am atras atentia, nu ca sa te supar sau sa te fac sa nu mai postezi intrebari cu raspunsuri contradictorii, pentru ca nu pot eu impune cuiva acest lucru . Am precizat doar faptul ca nu ajuta pe cei care se pregatesc pentru acest examen. Da, au fost intrebari formulate din probleme controversate, dar de asemenea au fost si contestatii admise din acest motiv, iar intrebarile anulate. De aceea consider ca nu ar trebui pe acest topic sa existe astfel de discutii, pentru ca vrand nevrand le citim, avem opinii si le expunem, cu alte cuvinte pierdere de timp, din punctul meu de vedere pt cei care se pregatesc pt acest examen si au facultatea terminata. Pt cei ca tine chiar sunt benefice aceste discutii, insa ma rept consider ca nu ar trebui postate aici. Si subliniez, e doar parerea mea.
Pe de alta parte, daca practica judiciara a fost unificata cu privire la o anumita problema care e adusa aici in discutie, chiar ma bucur, pentru ca asta chiar ma intereseaza si e de ajutor. Puteai sa specifici de la bun inceput faptul ca instanta suprema a lamurit situatia cu privire la aceasta problema.
Repet intentia mea a fost sa iti aduc la cunostinta, daca nu stiai faptul ca nu au voie sa formuleze intrebari din problemele controversate. Asta nu inseamna ca nu pot gresi si sa formuleze astfel de intrebari. E de datoria noastra sa formulam contestatii in acest sens.
Cat priveste reducerile, crede-ma ca nimic nu ma mai streseaza, ma astept la orice, asa ca deciziile lor nu mai pot sa imi influenteze starea de spirit.
carmen0602 a scris:

Nu!:(
Rasp. corecte sunt A si C.
C am zis si eu , dar nu stiam ca e si A, eu nu am retinut asa ceva din Neagu :(...de asta am postat grila...

Ai dreptate. clasarea se poate retine doar in cazul cauzelor care impiedica actiunea penala in personam, iar cazul de la art 10 alin 1 lit a) e un caz in rem.

si c) e clar pentru ca in acel caz instanta lasa nesolutionata actiunea civila, deci se poate itnroduce actiune la instanta civila.

Cazul de la a) e cam confuz.

De unde e grila?

Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

carmen0602 a scris:

Nu!:(
Rasp. corecte sunt A si C.
C am zis si eu , dar nu stiam ca e si A, eu nu am retinut asa ceva din Neagu :(...de asta am postat grila...

Ai dreptate. clasarea se poate retine doar in cazul cauzelor care impiedica actiunea penala in personam, iar cazul de la art 10 alin 1 lit a) e un caz in rem.

si c) e clar pentru ca in acel caz instanta lasa nesolutionata actiunea civila, deci se poate itnroduce actiune la instanta civila.

Cazul de la a) e cam confuz.

De unde e grila?

Eu stiu ca se dispune clasarea cand nu exista invinuit in cauza, UP a fost inceputa "in rem" si exista unul din cazurile de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale.
In cazul in care exista dubii cu privire la savarsirea unei infractiuni se considera ca fapta nu exista(lit. a), iar daca sunt dubii cu privire la faptul ca o anumita persoana a savarsit o infractiune si nu dubii cu privire la savarsirea infractiunii se va merge pe lit. c, adica fapta nu a fost savarsita de respectiva persoana(faptuitor sau invinuit)
sim05 a scris:

Eu stiu ca se dispune clasarea cand nu exista invinuit in cauza, UP a fost inceputa "in rem" si exista unul din cazurile de impiedicare a punerii in miscare a actiunii penale.

Cazul de la art 10 lit a) e un caz de UP in rem.
Udroiu are niste opinii destul de interewsante cu privire la clasare. Le-am parcurs odata cu ceva vreme in urma dar sincer inca sunt in ceata cu partea asta.

Cat despre versiunea de la c) aceasta e corecta fara nici un dubiu.
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)