Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Am si eu o grila la civil din Voineag...
Cedentul:
a.daca s-a obligat prin contractul de cesiune sa garanteze solvabilitatea debitorului , legea prezuma ca garantarea priveste atat solvabilitatea actuala, cat si cea viitoare a debitorului
b.raspunde de drept fata de cesionar numai in limitele pretului cesiunii, iar nu in limitele valorii nominale a creantei
c.se poate obliga valabil prin contractul de cesiune sa garanteze solvabilitatea debitorului
chrisie_08 a scris:
Am si eu o grila la civil din Voineag...
Cedentul:
a.daca s-a obligat prin contractul de cesiune sa garanteze solvabilitatea debitorului , legea prezuma ca garantarea priveste atat solvabilitatea actuala, cat si cea viitoare a debitorului
b.raspunde de drept fata de cesionar numai in limitele pretului cesiunii, iar nu in limitele valorii nominale a creantei
c.se poate obliga valabil prin contractul de cesiune sa garanteze solvabilitatea debitorului
b) si c) zic si eu.
In legatura cu "raspunderea drept" cred ca e corect pt ca exista parca un articol de cod civil care spunea asta.
Nu?
Inca nu am inceput sa recitesc codul civil :(
Si eu am zis tot b si c, dar in voineag e trecut doar c. in barsan se spune clar ca cedentul raspunde in limita pretului cesiunii, nu in limita valorii nominale a creantei.
Nu se poate dispune insa clasarea pe motivul ca lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, in situatia in care s-ar retine lipsa de intentie, pentru ca aceasta e cu privire la persoana si nu la fapta.