avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Voi stiti ce se intampla acum in Senat?
Urmariti va rog transmiterea online a sedintei.

Va povestesc prima parte, s-a propus modificarea ordinii de zi cu includerea propunerii privind alegerea unui membru din partea societatii civile pentru CSM.
Dupa aprobarea modificarii s-a cerut o pauza de 10 minute pentru consultari, si apoi aceeasi persoana a propus o noua pauza de consultari de 30 de minute !

Au plecat unii senatori.
Acum se face prezenta, se pare ca nu mai e cvorumul necesar

Si a trecut deja o ora, nu s-a trecut nici la punctul 3 de pe ordinea de zi

[ link extern ]

Gata, s-a intrerupt sedinta. Nu e cvorumul

Sa urmariti si inregistrarile din arhiva, pentru cand se va publica sedinta de azi in arhiva [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
ContSters178434, utilizator
Patrick_ a scris:

chrisie_08 a scris:

Si eu am zis tot b si c, dar in voineag e trecut doar c. in barsan se spune clar ca cedentul raspunde in limita pretului cesiunii, nu in limita valorii nominale a creantei.

Am gasit acel articol in CC:

"Art. 1397. - Vanzatorul sau cedentul unei creante nu raspunde de solvabilitatea debitorului, decat daca s-a indatorat anume la aceasta si numai pana la suma pretului de dansul primit."

Asta nu inseamna ca raspunde de drept?
De fapt ce se intelege exact prin sintagma "de drept"?

despre art. acesta ziceam si eu ,,,si de asta am spus ca ma induce in eroare "de drept" -ul ala,,,,asta cred ca este explicatia faptului ca doar varianta C este corecta...pt ca cedentul nu raspunde de drept de solvabilitatea debitorului cedat...
carmen0602 a scris:

despre art. acesta ziceam si eu ,,,si de asta am spus ca ma induce in eroare "de drept" -ul ala,,,,asta cred ca este explicatia faptului ca doar varianta C este corecta...pt ca cedentul nu raspunde de drept de solvabilitatea debitorului cedat...

Ai dreptate. :">
Scrie clar ca "nu raspunde de drept". Iar m-am grabit cand am citit grila. :(
Asta nu inseamna ca raspunde de drept?
De fapt ce se intelege exact prin sintagma "de drept"?

una este garantia de drept a cedentului, garantie care se refera la existenta actuala a creantei si a accesoriilor sale ( asadar acest lucru nu trebuie stipulat ) iar garantia conventionala prin care se poate conveni ca cedentul sa raspunda si de solvabilitatea debitorului cedat, e altceva. astfel, in masura in care cedentul se obliga sa garanteze si solvabilitatea debitorului, daca nu si respecta aceasta obligatie va raspunde numai in limitele pretului cesiunii fata de cesionar. ce nu mi e clar, ce se intampla daca cesiunea este cu titlu gratuit?
Ultima modificare: Luni, 6 Iunie 2011
Deyanira, utilizator
2011 a scris:

Gata, s-a intrerupt sedinta. Nu e cvorumul

Sa urmariti si inregistrarile din arhiva, pentru cand se va publica sedinta de azi in arhiva [ link extern ]

Sincer sa fiu pentru mine asta este ultima problema :D
Sunt convins 100% ca se va da examen in august, dar mai am inca multa materie de repetat.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)