Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick_ a scris:
Deyanira a scris:
nu garanteaza de drept pentru ca raspunderea pt solvabilitate nu este prevazuta de lege (asa cum se prevede expres ca cedentul raspunde de existenta actuala a creantei). mai exact, ca sa raspunda de solvabilitatea debitorului cedat, trebuie stipulatie expresa. daca o astfel de stipulatie exista si debitorul se dovedeste a fi insolvabil se angajeaza raspunderea cedentului, in limita pretului cesiunii. altfel spus, raspunderea sa in limita pretului cesiunii e o consecinta a stipulatiei dintre cesionar si cedent. prin "de drept" inteleg ca se aplica intotdeauna, chiar daca partile nu stipuleaza, in temeiul unei prevederi legale exprese. cel putin asa am inteles eu...
Am inteles. Conform acelui articol, chiar in cazul in care creanta se vinde contra unui pret, cesionarul nu raspunde nici macar in limita pretului daca nu este solvabil.
Totusi situatia e putin ciudata, pentru ca incasand acel pret, starea lui de insolvabilitate scade cu masura acelui pret, deci ar putea sa fie obligat la garantie in limita pretului.
cred ca e vb de o confuzie...daca nu mi scapa ceva, te ai referit la raspunderea cesionarului... si cesionarul nu raspunde, n are nicio treaba. suporta insolvabilitatea debitorului cedat in masura in care nu exista o stipulatie conform careia cedentul se angajeaza sa l garanteze de solvabilitatea debitorului cedat. altfel, in masura in care debitorul este insolvabil, cesionarul primeste pretul cesiunii. asta ca un echivalent al creantei dobandite, creanta pe care nu si o mai poate satisface intrucat a intervenit insolvabilitatea debitorului.
@2011:
In alta ordine de idei, v-as propune o grila, legata de un subiect discutat pe paginile imediat anterioare:
Se poate dispune clasarea, in cazul de la art 10 alin 1 lit:
a) b^1 - fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
b) d - lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii
c) e - exista o cauza care inlatura caracterul penal al faptei
cred ca e vb de o confuzie...daca nu mi scapa ceva, te ai referit la raspunderea cesionarului... si cesionarul nu raspunde, n are nicio treaba. suporta insolvabilitatea debitorului cedat in masura in care nu exista o stipulatie conform careia cedentul se angajeaza sa l garanteze de solvabilitatea debitorului cedat. altfel, in masura in care debitorul este insolvabil, cesionarul primeste pretul cesiunii. asta ca un echivalent al creantei dobandite, creanta pe care nu si o mai poate satisface intrucat a intervenit insolvabilitatea debitorului.
Patrick_ a scris:
In alta ordine de idei, v-as propune o grila, legata de un subiect discutat pe paginile imediat anterioare:
Se poate dispune clasarea, in cazul de la art 10 alin 1 lit:
a) b^1 - fapta nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
b) d - lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii
c) e - exista o cauza care inlatura caracterul penal al faptei
b