avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Eu am avut rezervare pentru aceasta carte de prin martie, pe ujmag. Se spunea ca apare in aprilie - mai.
Acum doua zile am primit un mail de confirmare a faptului ca exista cartea pe stoc si pot sa o primesc. Ziceau ca in loc de 500 aprox de pagini acum sunt peste 600 si etc...
Am comandat-o pana la urma, dar e ultima :D

In alta ordine de idei:

In materia proc penala, termenul de persoana "incompatibila" este sinonim cu persoana "recuzabila"?

Edit:
Referitor la UP:: :)

Cand dupa inceperea UP in rem, se descopera faptuitorul, se va incepe o noua UP in personam iar cea inceputa anterior in rem inceteaza, sau este aceeasi UP, care prin ordonanta org de UP de introducere a faptuitorului in cauza devine UP in personam?

Dupa parerea lui Udroiu ( care nu este impartasita de toti ) , daca este inceputa UP in rem si este descoperit ulterior faptuitorul , trebuie inceputa UP si in personam , pentru ca numai asa devine invinuit .
Dar nu inteleg de ce ai spus prin ordonanta se dispune UP,. Se poate si prin rezolutie chiar in personam , doar daca nu se dispune odata si punerea in miscare a actiunii penale...eu asa stiu.
Ce se intampla cu UP , inceputa in rem , nu stiu ce sa spun care este forma . Daca inceteaza de drept , daca,,, Poate stie cineva din practica,,

e doar B

are cineva vo informatie cu privire la sustinerea examenului in august?
multumesc!
Intrebare reale: din cate am inteles din Barsan, un mostenitor nu poate sa exercite o actiune posesorie impotriva altui comostenitor cu privire la un bun aflat in indiviziune. Argumentul ar fi acela ca "posesia" pe care el o exercita nu ar fi utila. Dar avand in vedere ca utilitatea posesiei este o conditie doar pt actiunea posesorie generala, de ce nu ar putea exercita o actiune posesorie speciala contra unui comostenitor care l a deposedat prin violenta de bunul aflat in inviviziune?
Deyanira a scris:

Intrebare reale: din cate am inteles din Barsan, un mostenitor nu poate sa exercite o actiune posesorie impotriva altui comostenitor cu privire la un bun aflat in indiviziune. Argumentul ar fi acela ca "posesia" pe care el o exercita nu ar fi utila. Dar avand in vedere ca utilitatea posesiei este o conditie doar pt actiunea posesorie generala, de ce nu ar putea exercita o actiune posesorie speciala contra unui comostenitor care l a deposedat prin violenta de bunul aflat in inviviziune?

Parerea mea , este ca in cazul comostenitorilor , intrucat sunt proprietari asupra unei cote ideale stabilite prin dezbatere , nu poate fi stabilita asupra carei parti dintr-un imobil ( spre exemplu ) se axercita posesia . Si posesia ( care deriva din dreptul de proprietate ) este exercitata tot asupra unei cote ideale. Prin urmare , intr-o actiune posesorie nu se poate stabili care este partea de posesie care a fost tulburata , comostenitorii exercitand toti , impreuna , posesia pe cote ideale.
Salutare! Ceva noutati legat de examenul din august?De maine vreau sa ma apuc de invatat pt inm...de la prima ora:)

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)