Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu am avut rezervare pentru aceasta carte de prin martie, pe ujmag. Se spunea ca apare in aprilie - mai.
Acum doua zile am primit un mail de confirmare a faptului ca exista cartea pe stoc si pot sa o primesc. Ziceau ca in loc de 500 aprox de pagini acum sunt peste 600 si etc...
Am comandat-o pana la urma, dar e ultima :D
In alta ordine de idei:
In materia proc penala, termenul de persoana "incompatibila" este sinonim cu persoana "recuzabila"?
Edit:
Referitor la UP:: :)
Cand dupa inceperea UP in rem, se descopera faptuitorul, se va incepe o noua UP in personam iar cea inceputa anterior in rem inceteaza, sau este aceeasi UP, care prin ordonanta org de UP de introducere a faptuitorului in cauza devine UP in personam?
Intrebare reale: din cate am inteles din Barsan, un mostenitor nu poate sa exercite o actiune posesorie impotriva altui comostenitor cu privire la un bun aflat in indiviziune. Argumentul ar fi acela ca "posesia" pe care el o exercita nu ar fi utila. Dar avand in vedere ca utilitatea posesiei este o conditie doar pt actiunea posesorie generala, de ce nu ar putea exercita o actiune posesorie speciala contra unui comostenitor care l a deposedat prin violenta de bunul aflat in inviviziune?