Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Cateva grile dubioase din Udroiu:
3. Pot fi obiect material al infractiunii de furt:
a) tesuturile umane
b) bunurile mobile incorporale
c) bunurile imobile prin destinatie
De ce nu ar putea fi si b) raspuns corect? Titlurile la purtator pot fi obiect material al furtului.
2. In cazul in care o persoana majora determina, prin promisiuni de casatorie, o minora de 15 ani sa intretina un raport sexual cu aceasta, se va retine:
a) infractiunea de act sexual cu un minor, in concurs ideal cu infractiunea de seductie
b) numai infractiunea de seductie
c) numai infractiunea de act sexual cu un minor
De ce se retine raspunsul c) ca fiind corect? Cum poate fi act sexual cu un minor de vreme ce victima are 15 ani impliniti?
nu stiu de unde parerile astea ale voastre. si udroiu in cartea lui la variantele agravate de genul asta (doua sau mai multe persoane impreuna) vorbeste de COAUTORI- verificati. in definitiv e vorba de PARTICIPATIE PENALA nu de PARTICIPATIE NATURALA sau CONSTITUITA- unde vorbim de autori.
act sexual cu un minor pt că în noul cod al familiei fata nu se poate casatori decat la varsta de 16 ani. zic si eu desi mi se pare cam fortat.
daca titlul la purtator e bun mobil incorporal- si este- atunci si bunuri mobile incorporale pot constitui obiect material al furtului. nu spune in grila ca TOATE bunurile mobile incorporale pot constitui....
xyzt a scris:
2. In cazul in care o persoana majora determina, prin promisiuni de casatorie, o minora de 15 ani sa intretina un raport sexual cu aceasta, se va retine:
a) infractiunea de act sexual cu un minor, in concurs ideal cu infractiunea de seductie
b) numai infractiunea de seductie
c) numai infractiunea de act sexual cu un minor
De ce se retine raspunsul c) ca fiind corect? Cum poate fi act sexual cu un minor de vreme ce victima are 15 ani impliniti?
Udroiu cred ca retine , in savarsirea faptei , agravanta de la alin. 3 art.198 , in varianta in care minora de sub 18 ani a fost determinata prin oferirea de anumite foloase . In conceptia lui Udroiu promisiunea de casatorie poate fi considerat un folos , intrucat norma de incriminare nu distinge ca folosul sa fie de ordin patrimonial.
Asa cred..