Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
gigelush a scris:
nu poti sa retii coautorat la forma TIP, tocmai fiindca retii coautoratul ca fiind o forma AGRAVATA. acum ramane sa considerati cum credeti.
pt isis: 1. eu sunt deja auditor de justitie. deci glumele tale acide nu ma afecteaza.
2. toti oamenii gresesc. udroiu e om.
Gigelush, ce ne facusi tu o aroganta acum :))
Si va invata, acolo la INM, cum sa faceti fata cu stoicism "glumelor acide"?:))
Am auzit si eu ca ar fi imposibil de impresionat acesti audtori de justitie, adica poti sa ii supui unei intregi tirade de glume acide, ei oricum nu vor sub niciun chip sa se lase afectati.:))
Mda, iti stersasi si contul...
1. Dupa parerea mea, se poate retine coautorat, doar in cazul unor infractiuni care pot sa fie savarsite atat de catre un singur autor cat si de mai multi, in participatie. In aceste cazuri toti participa in calitate autori, independent de participarea celorlalti, deci avem coautorat.
In cazul violului in forma agravanta, nu putem sa avem coautorat, pentru ca niciodata unul singur din cei doi nu poate fi autor al acestei infractiuni. Ei sunt insa fiecare autori ai infractiunii agravante doar avand in vedere si participarea celorlalti.
2. Grila cu seducita e interesanta. Intradevar, daca faptuitorul nu intenetioneaza cu rea credinta sa nu-si tina promisiunea, savrseste act sexual cu un minor, deoarece, actul sexual cu o persoana intre 15 si 18 ani, in schimbul unor promisiuni de foaloase (materiale sau nemateriale).
Atata timp cat nu se poate retine reaua credinta in nerespectarea promisiunii de casatorie nu se poate retine seductia.
3. La grila cu bunurile mobile incorporale, cred ca raspunsul lui Udroiu este corect. Titlurile la purtator sunt asimilate acestor bunuri, dar ele, prin chiar numele lor, nu se reduc doar la acestea ci reprezinta niste bunuri cu valoare economica ce nu sunt incorporate in ceva material, deci nu pot sa faca obiectul furtului. Titlurile la purtator reprezinta de fapt exceptia.
In solutionarea ordinii de zi a CSM de ieri s-a facut o sesizare catre Ministerul Justitiei din partea CSM in legatura cu modificarea legii 304 art 15 cu privire la admiterea INM din august 2011.
Pe site-ul ministerului justitiei am observat ca exista o sectiune, si anume "Petitii" in care as propune sa formulam una in legatura cu subiectul care ne framanta cel mai mult,admiterea din august. Daca lasam lucrurile in voia sortii cred ca o sa ne gasim in situatia in care vom da admitere din noile coduri in 2012 :)