avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
1. Pana la urma la viol, daca fapta este sav de 2 persoane impreuna, ei sunt autori la infr agravata sau coautori? In cartea lui Udroiu scria ca este posibil coautoratul sau complicitatea concomitenta, si de aici nelamurirea mea.

2. La grila cu seductia/actul sexual cu un minor nu reiese de nicaieri ca promisiunea de casatorie ar echivala cu darea/promisiunea de foloase, deci nu putem face speculatii de genul asta. Trebuie sa te raportezi strict la grila.
Ultima modificare: Joi, 16 Iunie 2011
xyzt, utilizator
xyzt a scris:

1. Pana la urma la viol, daca fapta este sav de 2 persoane impreuna, ei sunt autori la infr agravata sau coautori? In cartea lui Udroiu scria ca este posibil coautoratul sau complicitatea concomitenta, si de aici nelamurirea mea.

2. La grila cu seductia/actul sexual cu un minor nu reiese de nicaieri ca promisiunea de casatorie ar echivala cu darea/promisiunea de foloase, deci nu putem face speculatii de genul asta. Trebuie sa te raportezi strict la grila.

Dar cu ce echivaleaza ? Ai in norma explicarea termenului de "foloase " ? Ca sa trag concluzia ca nu echivaleaza ? Eu cred ca promisiunea de casatorie poate constitui un folos . Mai ales ca avem exemple in fiecare zi la stiri despre o pustoaica care viseaza sa se marite cu unul care are " foloase in jurul lui " de care sa beneficieze si ea.
E singura explicatie pe care am gasit-o. Asta nu inseamna ca nu mai exista si altele:)
Poate domnul auditor, ar dori sa ne lamureascaB-). Ca eu sunt o biata studenta care doreste si ea ce isi doresc toti de pe acest forum. Si ne dam si noi cu parerea , ce sa facem ? :((
1. Dupa parerea mea, se poate retine coautorat, doar in cazul unor infractiuni care pot sa fie savarsite atat de catre un singur autor cat si de mai multi, in participatie. In aceste cazuri toti participa in calitate autori, independent de participarea celorlalti, deci avem coautorat.

In cazul violului in forma agravanta, nu putem sa avem coautorat, pentru ca niciodata unul singur din cei doi nu poate fi autor al acestei infractiuni. Ei sunt insa fiecare autori ai infractiunii agravante doar avand in vedere si participarea celorlalti.

Asta cred ca e distinctia pe care o face Udroiu in grila lui.

2. Grila cu seducita e interesanta. Intradevar, daca faptuitorul nu intenetioneaza cu rea credinta sa nu-si tina promisiunea, savrseste act sexual cu un minor, deoarece, actul sexual cu o persoana intre 15 si 18 ani, in schimbul unor promisiuni de foaloase (materiale sau nemateriale).
Atata timp cat nu se poate retine reaua credinta in nerespectarea promisiunii de casatorie nu se poate retine seductia.

3. La grila cu bunurile mobile incorporale, cred ca raspunsul lui Udroiu este corect. Titlurile la purtator sunt asimilate acestor bunuri, dar ele, prin chiar numele lor, nu se reduc doar la acestea ci reprezinta niste bunuri cu valoare economica ce nu sunt incorporate in ceva material, deci nu pot sa faca obiectul furtului. Titlurile la purtator reprezinta de fapt exceptia.
Patrick_, utilizator
@ Patrick : Eu am inteles faza cu agravanta (cand fapta este savarsita de 2 sau ma multe pers), dar la nivel de terminologie ma cam bajbai, fiindca tot nu am intels ce se va retine in sarcina fiecarui faptuitor,autorat la forma agravanta sau coautorat la forma agravanta.:(...aici ma refer la toate infractiunile in care e incidenta aceasta forma agravanta.
rino83, utilizator
rino83 a scris:

@ Patrick : Eu am inteles faza cu agravanta (cand fapta este savarsita de 2 sau ma multe pers), dar la nivel de terminologie ma cam bajbai, fiindca tot nu am intels ce se va retine in sarcina fiecarui faptuitor,autorat la forma agravanta sau coautorat la forma agravanta.:(...aici ma refer la toate infractiunile in care e incidenta aceasta forma agravanta.

Eu cred ca se va ca si autor al infractiunii, fiecare dintre participantii care savarsesc acte de executare. Autorat nu poate sa fie pt ca nici unul dintre ei nu ar putea singur sa savarseasca infractiunea, iar autorat nu poate sa fie pentru ca nu avem un autor impreuna cu un complice sau instigator.
Deci ambii vor fi autori. Nu se retine nici coautorat si nici autorat.

Parerea mea.
Patrick_, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)