avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Tocmai pt ca celelalte doua masuri pot fi luate si fata de invinuit/inculpat le exclude.

Iata ce am gasit:

NOTIUNEA DE INFRACTOR (SUBIECT ACTIV)

1. Aspecte generale ale subiectului activ
Persoana care a savarsit o infractiune, este „infractorul”[1]. Infractorul reprezinta „subiectul activ al infractiunii”[2]. Subiect activ al infractiunii nu poate fi decat omul care a comis-o. Nu se poate pune semnul egalitatii intre notiunea de faptuitor si cea de infractor, deoarece calitatea de faptuitor (penal) este data de imprejurarea comiterii unei fapte prevazute de legea penala, care poate sau nu sa fie infractiune. Faptuitorul devine infractor numai daca fapta pe care a comis-o intruneste toate conditiile obiective si subiective de existenta a infractiunii.

Notiunea de faptuitor este mai intinsa, desemnand persoana care a savarsit o fapta prevazuta de legea penala, nefiind sinonima cu notiunea de infractiune. Corelatia intre notiunea de faptuitor si cea de infractor este una gen-specie.

Se pare ca tb sa fim f atenti la enunt. Da, cred ca tb sa luam in considerare ca are trecut "una din masurile enumerate", pt ca aceea e singura din cele 3 care poate fi luata numai fata de condamnat.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
sim05, utilizator
Patrick
la prima intrebare retragerea plangerii ar fi avut efect daca era facuta fata de toti 3 .Iar rasp p j nu este conditionata de rasp p.fizice
sim05 a scris:

Se pare ca tb sa fim f atenti la enunt. Da, cred ca tb sa luam in considerare ca are trecut "una din masurile enumerate", pt ca aceea e singura din cele 3 care poate fi luata numai fata de condamnat.

Oricare din cele trei poate fi luata si fata de condamnat.
De asta nu inteleg logica raspunsului.
Vrei sa spui ca masura obligarii la tratament medical nu poate fi luata fata de condamnat? #-o
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2011
Patrick_, utilizator
si la 221 de ce e corect b? la plângerea prealabilă nu e indivizibilitate atât activă cât şi pasivă; menţinerea plângerii faţă de doar unul dintre făptuitori face ca retragerea plângerii să nu producă nuci un efect? ce n-am înţeles? faceţi-mă să pricep, vă rog

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)