Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
oti a scris:
intotdeauna unde sunt diferenta doar de nuanta/semantica e loc de "creatie" si "originalitate" . totul depinde de fapt de acel cuvant "determinare" sisensul folosit de legiuitor
In cazul acesta chiar nu cred ca se pot face confuzii.
Daca un cuvant are doaua sensuri, de ce sa-i limitam intelesul doar la unul din ele in interpretarea normei?
Daca legiuitorul vroia sa se inteleaga doar determinarea in sensul de ai sadi vointa de a savarsi o fapta, cred ca ar fi gasit o alta expresie.
Pe de alta parte, daca ar fi doar acel sens al cuvantului, s-ar ingradi foarte mult cazurile de instigare in participatie improprie.
Dispare starea de recidiva care a fost retinuta, termenul de reabilitare nu este intrerupt, etc? Care termen de reabilitare dragul meu daca procesul penal inceteaza ?
De fapt care este diferenta (din punct de vedere practic) intre cauza de inlaturare a raspunderii penale si cauza de nepedepsire. Practic ? e diferenta de litere la art 10 :D