Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Va urez bafta celor ce veti sustine examenul in august. In masura timpului pe care il am o sa incerc sa ma implic si eu in discutii si, poate, vin cu unele probleme de ordin teoretic si practic. Succes si spor la treaba !
Incep eu cu 3 spete de acomodare. Ce infractiuni se vor retine privitor la urmatoarele spete:
1. Inculpatul X, parinte al minorei Y in varsta de 6 ani, a intretinut cu aceasta relatii sexuale.
2. Inculpatul X, paznic la morga, a intretinut relatii sexuale cu Y decedata potrivit constatarilor medicului de famlie. In timpul actului sexual, Y se trezeste, constatandu-se ca aceasta nu era decedata in momentul transportarii la morga respectiva.
3. Inculpata X, a produs moartea fatului in timpul nasterii neasistate, acesta fiind expulzat doar pe jumatate.
1. viol in concurs ideal cu incest-cel putin asa retine Toader,argumentand ca la o varsta atat de mica lipseste consimtamantul victimei
2.viol agravat (cand victima se afla in paza faptuitorului)-este clar ca victima era vie in momentul comiterii actului chiar daca inconstienta iar paznicul avea datoria de a o pazi
3.in functie de intentie sau existenta starii de tulburare poate fi omor calif.sau pruncucidere
1. Viol in forma agravata (victima are mai putin de 15 ani + membru de familie) in concurs cu incest
2. Profanare de morminte deoarece a avut intentia de a intretine relatii sexuale cu un cadavru ( desi la seminar ni s-a spus ca necrofilia ar putea fi incadrata la perversiuni sexuale )
3. Omor calificat sau pruncucidere in functie de starea psihologica a mamei
Este posibil sa dam dupa noile coduri de procedura civila si penala conform micii reforme L 202/2010 si modalitatea de examinare s-ar putea schimba [ link extern ]