Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
isis23 a scris:
sim05 a scris:
Sa inteleg ca voi retineti concurs intre furt calificat si violare de domiciliu daca furtul se realizeaza prin escaladare sau prin folosirea de chei?
Eu am observat ca ICCJ considera ca e talharie agravata daca e intr-o locuinta si talharie simpla daca e in curte, in ambele cazuri cu retinerea violarii de domiciliu.
Daca cineva patrunde prin efractie in curte sustrage un bun de aclolo si loveste proprietarul ca sa isi asigure bunul, nu e infr de talharie forma tip, furtul cal;if fiind absorbit de talharie, fara violare?
Eu as raspunde asa , la intrebarea ta ...daca patrunde in locuinta pentru a talhari , din start avem violare de domiciliu...daca talhareste prin furt in varianta efractiei intr-o locuinta sau dependinta , talharia absoarbe furtul savarsit in aceasta modalitate , intrucat efractia este mijlocul prin care se realizeaza furtul . Prin urmare vom avea concurs real cu conexitatea etiologica intre violare de domiciliu si talharie in varianta agravata ( intr-o locuinta sau dependinta ) .
Isis in practica, daca ai furt prin efractie, escaladare sau folosirea de chei, retii furt calificat, fara violare de domiciliu.
Daca intra pe usa care nu e asigurata si sustrage bunuri, e concurs intre violare de domiciliu si furt simplu, pt ca modalitatea de patrundere nu s-a realizat prin efr, esc. sau folosirea de chei, insa patrunderea e fara drept.
La talharie furtul e absorbit, fie ca e vb de furt simplu, fie ca e calificat.
Deci daca am avea un furt calificat (prin efractie) urmat de intrebuintarea de violente pt a se asigura bunul s-ar retine Talharie simpla sau calificata in functie de locul unde s-a produs aceasta.
Ei, RIL-ul din 2007 spune ca se retin in concurs talharia cu violarea de domiciliu.
Nu cred ca poti considera aceeasi efractie si o modalitate de patrundere fara drept si o modalitate de savarsire a furtului calificat (fie ca e vb de furt calificat, fie ca e vb de absorbtia unui furt calificat prin efractie in talharie)
chrisie_08 a scris:
Buna dimineata!Udroiu spune la omor ca acesta se poate savarsi in forma continuata.are cineva vreo idee de exemplu in acest sens?eu m-am gandit la inceput la omorul prin otravire...cand cineva pune doze mici si regulate de otrava altcuiva in mancare...apoi mi-am dat seama ca omorul se consuma la data mortii victimei asa ca pica asta cu otravirea...
La infractiunea continuata sunt luate in considerare si forma tentativei. Si imagineaza-ti ca aceeasi persoana , in baza aceleasi rezolutii infractionale , savarseste fapte repetate de omor care au ramas in faza tentativei imperfecte sau relativ improprii.