avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
chrisie_08 a scris:

Buna dimineata!Udroiu spune la omor ca acesta se poate savarsi in forma continuata.are cineva vreo idee de exemplu in acest sens?eu m-am gandit la inceput la omorul prin otravire...cand cineva pune doze mici si regulate de otrava altcuiva in mancare...apoi mi-am dat seama ca omorul se consuma la data mortii victimei asa ca pica asta cu otravirea...

La infractiunea continuata sunt luate in considerare si forma tentativei. Si imagineaza-ti ca aceeasi persoana , in baza aceleasi rezolutii infractionale , savarseste fapte repetate de omor care au ramas in faza tentativei imperfecte sau relativ improprii.
isis23 a scris:

pentru Sim05
La talharie in forma agravata ( intr-o locuinta sau dependinta ) se retine concurs cu violarea de domiciu in varianta intr-o locuinta sau dependinta , atunci cand faptuitorul intra fara drept , pentru a talhari .E concurs real cu conexitate etiologica , adica savarseste infratiunea de violare de domiciliu pentru a inlesni savarsirea unei talharii. Dar este posibil ca faptuitorul sa se afle in acea locuinta sau dependinta cu acordul locatarului , caz in care se gandeste sa talhareasca . In aceasta situatie nu se va retine concurs , ci numai talharie in forma agravata.

Asta stiu isis, e normal sa fie asa.
Altele sunt nelamuririle mele. Daca nu e o patrundere fara drept nici nu ma gandesc la un eventual concurs, nici la furt nici la talharie.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Iunie 2011
sim05, utilizator
chrisie_08 a scris:

Buna dimineata!Udroiu spune la omor ca acesta se poate savarsi in forma continuata.are cineva vreo idee de exemplu in acest sens?eu m-am gandit la inceput la omorul prin otravire...cand cineva pune doze mici si regulate de otrava altcuiva in mancare...apoi mi-am dat seama ca omorul se consuma la data mortii victimei asa ca pica asta cu otravirea...

La infractiunea continuata sunt luate in considerare si forma tentativei. Si imagineaza-ti ca aceeasi persoana , in baza aceleasi rezolutii infractionale , savarseste fapte repetate de omor care au ramas in faza tentativei imperfecte sau relativ improprii.
D
isis23, utilizator
sim05 a scris:

Sa inteleg ca voi retineti concurs intre furt calificat si violare de domiciliu daca furtul se realizeaza prin escaladare sau prin folosirea de chei?

Eu am observat ca ICCJ considera ca e talharie agravata daca e intr-o locuinta si talharie simpla daca e in curte, in ambele cazuri cu retinerea violarii de domiciliu.
Daca cineva patrunde prin efractie in curte sustrage un bun de aclolo si loveste proprietarul ca sa isi asigure bunul, nu e infr de talharie forma tip, furtul cal;if fiind absorbit de talharie, fara violare?

Eu as raspunde asa , la intrebarea ta ...daca patrunde in locuinta pentru a talhari , din start avem violare de domiciliu...daca talhareste prin furt in varianta efractiei intr-o locuinta sau dependinta , talharia absoarbe furtul savarsit in aceasta modalitate , intrucat efractia este mijlocul prin care se realizeaza furtul . Prin urmare vom avea concurs real cu conexitatea etiologica intre violare de domiciliu si talharie in varianta agravata ( intr-o locuinta sau dependinta ) .
isis23 a scris:

sim05 a scris:

Sa inteleg ca voi retineti concurs intre furt calificat si violare de domiciliu daca furtul se realizeaza prin escaladare sau prin folosirea de chei?

Eu am observat ca ICCJ considera ca e talharie agravata daca e intr-o locuinta si talharie simpla daca e in curte, in ambele cazuri cu retinerea violarii de domiciliu.
Daca cineva patrunde prin efractie in curte sustrage un bun de aclolo si loveste proprietarul ca sa isi asigure bunul, nu e infr de talharie forma tip, furtul cal;if fiind absorbit de talharie, fara violare?

Eu as raspunde asa , la intrebarea ta ...daca patrunde in locuinta pentru a talhari , din start avem violare de domiciliu...daca talhareste prin furt in varianta efractiei intr-o locuinta sau dependinta , talharia absoarbe furtul savarsit in aceasta modalitate , intrucat efractia este mijlocul prin care se realizeaza furtul . Prin urmare vom avea concurs real cu conexitatea etiologica intre violare de domiciliu si talharie in varianta agravata ( intr-o locuinta sau dependinta ) .

Isis in practica, daca ai furt prin efractie, escaladare sau folosirea de chei, retii furt calificat, fara violare de domiciliu.
Daca intra pe usa care nu e asigurata si sustrage bunuri, e concurs intre violare de domiciliu si furt simplu, pt ca modalitatea de patrundere nu s-a realizat prin efr, esc. sau folosirea de chei, insa patrunderea e fara drept.

La talharie furtul e absorbit, fie ca e vb de furt simplu, fie ca e calificat.
Deci daca am avea un furt calificat (prin efractie) urmat de intrebuintarea de violente pt a se asigura bunul s-ar retine Talharie simpla sau calificata in functie de locul unde s-a produs aceasta.

Ei, RIL-ul din 2007 spune ca se retin in concurs talharia cu violarea de domiciliu.

Nu cred ca poti considera aceeasi efractie si o modalitate de patrundere fara drept si o modalitate de savarsire a furtului calificat (fie ca e vb de furt calificat, fie ca e vb de absorbtia unui furt calificat prin efractie in talharie)
sim05, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)