Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Pai , este just sa se retina concurs intre violare de domiciliu si furt , cand usa este deschisa si se patrunde fara drept , dar nu este just cand se foloseste efractia sa se retina violare de domiciliu si furt calificat . De ce ???:O
sim05 a scris:
Pai , este just sa se retina concurs intre violare de domiciliu si furt , cand usa este deschisa si se patrunde fara drept , dar nu este just cand se foloseste efractia sa se retina violare de domiciliu si furt calificat . De ce ???:O
:)
Am avut si eu aceeasi convingere ca si tine acum ceva vreme si chiar am avut o controversa pe forum pe tema asta.
Pana la urma mi-am dat seama ca e normal sa se retina concursul intre furtul prin efractie si violare de domiciliu, tocmai pt ca furtul prin efractie nu inseamna neaparat ca este savarsit intr-o locuinta.
de exemplu, dupa parerea ta, nu ar trebui sa se faca distinctie intre furtul prin efractie dintr-un depozit si cel prin efractie dintr-o locuinta?
Deci daca se va retine doar furtul prin efractie, indiferent ca este intr-o locuinta sau intr-un depozit, cum se va proteja valoarea sociala aparata prin incriminarea violarii de domiciliu, atunci cand se savarseste furtul prin efractie intr-o locuinta?