Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu am cartea de drept penal partea generala si speciale , si Udroiu afirma la pag 272 " va exista concurs real cu conexitate etiologica intre infractiunea de furt calificat savarsita prin efractie prevazut de art. 209 alin ( 1 ) lit.i si infractiunea de violare de domiciliu.
Tu ai inteles prin asta ca se retine numai atunci cand se savarsesta prin efractie ? Eu nu am inteles asa , ci pur si simplu a prescurtat denumirea agravantei , nu a mai denumit intreaga incriminare:D
Oricum daca e asa cum ai inteles tu , Udroiu ar fi primul doctrinar care afirma acest lucru ( adica numai prin efractie ) . Dar eu nu am inteles asa;)
Dacă violarea de domiciliu se săvârşeşte printr-un mijloc care constituie el însuşi o infracţiune, se aplică regulile referitoare ia concursul de infracţiuni, cum ar fi de exemplu atunci când îi cauzează victimei o vătămare corporală. Infracţiunea de violare de domiciliu intra în concurs cu o altă infracţiune şi atunci când ea a servit ca mijloc pentru săvârşirea acelei infracţiuni. De exemplu, în practica judiciară s-a reţinut infracţiunea de violare de domiciliu în concurs cu infracţiunea de furt în sarcina inculpatului, care a pătruns fără drept în curtea locuinţei unei persoane, şi fără consimţământul acesteia, în scopul comiterii unui furt, ceea ce a şi realizat. Infracţiunea de violare de domiciliu este absorbită de furtul săvârşit prin efracţie, escaladare, prin folosirea fără drept a unei chei adevărate sau a unei chei mincinoase, deoarece acest furt nu poate fi săvârşit decât printr-o pătrundere fără drept în locuinţă (absorbţia naturală). Furtul prin efracţie dintr-o locuinţă implică şi pătrunderea fără drept în locuinţa respectivă, această din urmă infracţiune încadrându-se în conţinutul infracţiunii complexe prevăzute în art. 209 lit. i) Cp. Ca atare este vorba de o infracţiune unică, iar nu de un concurs între infracţiunea de furt calificat şi cea de violare de domiciliu.
Eu asa am inteles.:(
Furtul prin efracţie dintr-o locuinţă implică şi pătrunderea fără drept în locuinţa respectivă, această din urmă infracţiune încadrându-se în conţinutul infracţiunii complexe prevăzute în art. 209 lit. i) Cp. Ca atare este vorba de o infracţiune unică, iar nu de un concurs între infracţiunea de furt calificat şi cea de violare de domiciliu.