avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
oti a scris:

gata renunt la penal, e clar ca ma tampesc
fac grile mult mai grele si ma dau de ceasu mortii cu intrebari simple

revin cu nedumerirea privind adeverinta aceea de "apt psihologic"
O luam de la medicul de fam de fapt ?

Din cate am inteles din ceea ce a aparut pe site la INM, adeveritna se poate lua de la orice cabinet de specialitate sau persoana fizica autorizata.

Este vorba de cabinet psihologic sau psiholog autorizat si nu de medic.

Am gasit pe net vreo cateva cabinete psihologice, (din acelea care-ti dau adeverinta pt permisul de conducere), chiar prin vecini de unde locuiesc.
Deci nu cred ca este o probleme cu obtinerea aceli adeverinte.
Dar nu cred ca are legatura cu medicul de familie.
dar de ce Sim ? Calitatea de martor este incompatibila cu calitatea de subiect activ al infractiunii de favorizare ? Adica daca este persoana vatamata si nu te constitui parte vatamata , si esti chemata in calitate de martor , nu poti savarsi infractiunea de favorizare , atunci cand nu se realizeaza continutul infractiunii de marturie mincinoasa ( de exemplu , atunci cand nu este intrebat asupra unor chestiuni esentiale pentru cauza ) ?? Sau cand , ai fost chemat in calitate de martor , s-a pronuntat o condamnare , si se zadarniceste punerea in executare a hot . de condamnare ?
Patrick_ a scris:

Va propun o grila de weekend, pentru relaxare, dar reala (cred) :))

Am auzit azi intamplator urmatoarea stire:

"Judecatoria Brasov, l-a achitat azi pe politistul Cioaca (sotul Elodiei Ghinescu), in dosarul in care se judeca furtul intre soti savarsit de acesta.
Plangerea prealabila pentru aceasta infractiune a fost depusa de mama Elodiei Ghinescu, dupa disparitia acesteia"

Ceea ce nu inteleg si m-a cam bulversat este ca nu inteleg in ce conditii poate mama unui major sa depuna plangere prealabila?

1. Disparuta> 2. Reprezentant >3. Conform legii.
Spirios a scris:

1. Disparuta> 2. Reprezentant >3. Conform legii.

In cazul disparutilor reprezentanul legal este parintele disparutului?
Eu stiu ca in cazul pers disparute sau faca capacitate sau cu capacitate restransa, actiunea penalase pune in miscare din oficiu.
isis23 a scris:

dar de ce Sim ? Calitatea de martor este incompatibila cu calitatea de subiect activ al infractiunii de favorizare ? Adica daca este persoana vatamata si nu te constitui parte vatamata , si esti chemata in calitate de martor , nu poti savarsi infractiunea de favorizare , atunci cand nu se realizeaza continutul infractiunii de marturie mincinoasa ( de exemplu , atunci cand nu este intrebat asupra unor chestiuni esentiale pentru cauza ) ?? Sau cand , ai fost chemat in calitate de martor , s-a pronuntat o condamnare , si se zadarniceste punerea in executare a hot . de condamnare ?

Ba da, dar savarsesti infractiunea avand calitate de martor si nu de persoana vatamata.
Acolo se specifica faptul cand persoana vatamata poate savarsi infractiunea.
In cazul infrac. la plangere prealabila, daca pers. vat nu se constituie parte vatamata sau parte civila ramane persoana vatamata, nu e audiata ca martor.

In dosarele in care actiunea penala nu e conditionata de plangere prealabila, daca pers. vat. nu se constituie p civ. sau nu participa ca parte vat e audiata ca martor.
Daca e o infr care se cerceteaza la plangerea prealabila si pers. vat nu se constituie p civ. sau nu participa ca parte vat nu o poti audia ca martor, pt ca ea poate opta si pt retragerea plangerii, ori un martor nu poate sa isi retraga plangerea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
sim05, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)