avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
rino83 a scris:

sim05 a scris:

Executron a scris:

In aceasta situatie, observ ca, practic, dispozitia procurorului ierarhic superior este cea care vatama interesele inculpatului, astfel ca el, din punctul meu de vedere, poate face plangere la procurorul ierarhic superior primului (deci al doilea nivel pe scara ierarhica) si apoi va putea face pe 278 ind. 1.

Nu degeaba sunt 10 RIL-uri in materia 278, 278 ind. 1...

Prin infirmarea solutiei nu se poate concluziona ca procurorul ierarhic superior si-a exprimat opinia ca invinuitul e vinovat.

Da, dar orice persoana poate face plangere impotriva actelor si masurilor dipsuse de org de urm penala, daca prin acestea li s-a adus o vatamare a intereselor legale...din moment ce a fost infirmata rezolutia de SUP si a fost dispusa completarea cerc penale, cu posibilitatea chiar ca invinuitul sa fie trimis in judecata, eu cred ca are interes sa formuleze plangere si are si temeiul legal...curios as fi ce s-ar intampla daca si la randul lui i s-ar admite plangerea si s-ar stabili ca solutia de SUP dispusa de procurorul de caz ar fi una legala si temeinica.:happy:

Pe acelasi rationament merg si eu.

Faptul ca procurorul a admis plangerea partii vatamate si a redeschis UP atunci i s-au vatamat PRIMA OARA interesele invinuitului/inculpatului deci eu cred ca are interes sa atace dispozitia procurorului ierarhic superior la seful acestuia...

(Apoi daca acesta mentine dispozitia procurorului "de sub el" atunci inculpatul poate face pe 278 ind. 1. ) - Gresit. Am editat sa nu induc pe cineva in eroare
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
Executron, utilizator
Eu cred ca o astfel de plangere e inadmisibila, nu cred ca se poate demonstra ca a fost vatamat un interes al inculpatului prin dispunerea completarii cercetarilor.
Am intalnit o situatie in care plangerea p.vat a fost admisa dispunandu-se completarea cercetarilor in sensul stabilirii vinovatiei unuia sau altuia(adica fie inv e vinovat, fie p.vat.). Procurorul verifica din oficiu legalitatea si temeinicia plangerii si poate sa o admita luand in considerare alte argumente decat cele precizate de p.vat.
Nu cred ca se poate considera ca exista posib. sa se dispuna fata de inv dupa completari o solutie in defavoarea lui, cata vreme are posibilitatea ulterior, fie sa faca plangere imp solutiei dc e nemultumit de temei, sau de sanc. adm aplicata, sau poate sa isi probeze nevinovatia in instanta.

Se poate face plangere imp. rechizitoriului?
Rectific ce am zis.... (aparent sunt cam obosit).

Din punctul meu de vedere inculpatul va putea exercita 278 contra dispozitiei procurorului ierarhic superior DAR NU la instanta deoarece nu ne aflam in regimul strict privitor la masurile ce pot fi atacate : NUP, sau netrimitere in judecata...

Plangerea se face contra masurii.... Cum masura se dispune prin act, atunci da se poate exercita plangere impotriva dispozitiilor din rechizitoriu cand se dispune pentru unii inculpati NUP...
Sustin si eu ,,,,am mai postat dar am crezut ca se subintelege ca era vorba de procurorul ierarhic superior , procurorului ierarhic care a dispus in favoarea plangerii partii vatamate:)
Executron a scris:

Rectific ce am zis.... (aparent sunt cam obosit).

Din punctul meu de vedere inculpatul va putea exercita 278 contra dispozitiei procurorului ierarhic superior DAR NU la instanta deoarece nu ne aflam in regimul strict privitor la masurile ce pot fi atacate : NUP, sau netrimitere in judecata...

Plangerea se face contra masurii.... Cum masura se dispune prin act, atunci da se poate exercita plangere impotriva dispozitiilor din rechizitoriu cand se dispune pentru unii inculpati NUP...

Da si eu ma refer la faptul ca nu poate face plangere pe cale ierarhica.
Iar la rechizitoriu ma refeream daca se poate face plangere imp. dispozitiei de trimitere in judec. la proc superior. Eu cred ca nu.

Prin faptul ca proc. ierarhic superior admite plangerea si infirma solutia trimitand dosarul pt completarea cercetarilor, nu se dispune nici o masura de natura a leza interesele vreunei persoane.
Plangerea poate fi admisa iar cercetarile pot fi completate de ex. pt audierea inv cu privire la anumite aspecte omise de organele de Cp, pt efectuarea de confruntari, audieri de martori, etc.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
sim05, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)