Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
sim05 a scris:
Executron a scris:
In aceasta situatie, observ ca, practic, dispozitia procurorului ierarhic superior este cea care vatama interesele inculpatului, astfel ca el, din punctul meu de vedere, poate face plangere la procurorul ierarhic superior primului (deci al doilea nivel pe scara ierarhica) si apoi va putea face pe 278 ind. 1.
Nu degeaba sunt 10 RIL-uri in materia 278, 278 ind. 1...
Prin infirmarea solutiei nu se poate concluziona ca procurorul ierarhic superior si-a exprimat opinia ca invinuitul e vinovat.
Da, dar orice persoana poate face plangere impotriva actelor si masurilor dipsuse de org de urm penala, daca prin acestea li s-a adus o vatamare a intereselor legale...din moment ce a fost infirmata rezolutia de SUP si a fost dispusa completarea cerc penale, cu posibilitatea chiar ca invinuitul sa fie trimis in judecata, eu cred ca are interes sa formuleze plangere si are si temeiul legal...curios as fi ce s-ar intampla daca si la randul lui i s-ar admite plangerea si s-ar stabili ca solutia de SUP dispusa de procurorul de caz ar fi una legala si temeinica.:happy:
Rectific ce am zis.... (aparent sunt cam obosit).
Din punctul meu de vedere inculpatul va putea exercita 278 contra dispozitiei procurorului ierarhic superior DAR NU la instanta deoarece nu ne aflam in regimul strict privitor la masurile ce pot fi atacate : NUP, sau netrimitere in judecata...
Plangerea se face contra masurii.... Cum masura se dispune prin act, atunci da se poate exercita plangere impotriva dispozitiilor din rechizitoriu cand se dispune pentru unii inculpati NUP...