Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Executron a scris:
Rectific ce am zis.... (aparent sunt cam obosit).
Din punctul meu de vedere inculpatul va putea exercita 278 contra dispozitiei procurorului ierarhic superior DAR NU la instanta deoarece nu ne aflam in regimul strict privitor la masurile ce pot fi atacate : NUP, sau netrimitere in judecata...
Plangerea se face contra masurii.... Cum masura se dispune prin act, atunci da se poate exercita plangere impotriva dispozitiilor din rechizitoriu cand se dispune pentru unii inculpati NUP...
Da si eu ma refer la faptul ca nu poate face plangere pe cale ierarhica.
Iar la rechizitoriu ma refeream daca se poate face plangere imp. dispozitiei de trimitere in judec. la proc superior. Eu cred ca nu.
E inadmisibila plangerea impotriva unui act sau masura ce se refera la o solutie de neurmarire sau netrimitere in judecata, daca a fost facuta o plangere la procurorul ierarhic superior, iar acesta a respins-o.
Nu cred ca se poate considera ca verificarea legalitatii si temeiniciei e totuna cu solutionarea unei plangeri impotriva unui act sau a unei masuri.