Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
am vazut o mica reclama pe net, o firma care organizeaza pregatire intensiva pt admitere INM in luna august la Bucuresti,cate 6 ore pe zi 18 zile in cateva saptamani, 180 lei/zi +tva ...cu traineri formatori din cadrul INM...redau putin din anuntul respectiv
"Obiectivele cursului:înțelegerea modului de elaborare a grilelor de concurs/deprinderea tehnicilor de abordare și soluționare a grilelor de concurs/studii de caz pe baza grilelor de concurs ale sesiunilor de admitere anterioare/sprijinirea candidaților în consolidarea cunoștințelor teoretice/simulare examene de admitere"
participa cineva la o asemenea pregatire ??
am o mare "durere" ca stau atat de departe de Buc. :(
iar nu trebuie să te enervezi dacă vei citi...deci am spus că se poate interpreta părin anşlogie în favoarea inculpatului/condamnatului .... dar aven instanţe superioare (CSJ) care au interpretat materia in penal CHIAR SI IN DEFAVOAREA LUI. ia un exemplu (ilustrat de către numeroşi autori, chiar de T.T.) violul urmat de uciderea victimei...varianta pe 197 al.1.....instanţele au mers pe condamnarea si pt. viol (cu toate ca n-avem pl preal.) motivându-şi acesta pe art.131 al 5 Cp. (pers cu cap de ex restransa sau fara) deci o anlogie in defavoare ... si tot atat de bine cunosti că solutia nu este izolată ci impărtăşită de multi teoreticieni cunoscuţi...este evident că represiunea penală trebuie şi pt.viol(dar in lipsa unui text precis s-a mers pe anlogia textului arătat in defavoarea.....deci iată un exemplu atît din preractica instantei supreme(si multe CApela) si doctrina..
In cazul in care victima violului decedeaza ca urmare a faptei, nu e nevoie de plangere prealabila pt ca avem o persoana vatamata fara capcitate de exercitiu, deci actiunea penala se pune in miscare din oficiu.
Nu cred ca acest exemplu reprezinta o interpretare a legii penale de catre instante.