Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick_ a scris:
De ce spui ca un eventual recurs ar fi suspensiv de executare?
Adica daca inculpatul e arestat, si se dispune trimiterea doasarului la procuror in vederea refacerii UP, cu el in stare de arest, iar inculpatul face recurs impotriva acestei hotarari, va fi eliberat si se va judeca recursul in stare de libertate?
Pai tocmai spuneam ca hotararea de restituire care cuprinde si o dispozitie de arestare preventiva , NU ESTE EXECUTORIE , pentru ca promovarea unui recurs este suspensiva de executare . Este solutia data de ICCJ . Prin urmare inculpatul nu este arestat dupa pronuntare ci dupa ce se pronunta instanta de recurs sau cand devine definitiva prin nerecurare
Citeste te rog Decizia 7/2011 ...este destul de clara
Daca mi se permite sa fiu un pic :offtopic: rog binevoitorii (cei care si-au luat deja avizul psihologic sau cei care stiu) a-mi raspunde ce trebuie scris pe acel aviz, apt/inapt admitere INM sau sau apt/inapt pt exercitarea functiei. Am inteles ca ar putea fi o problema in acest sens si trebuie clarificat ca sa stie ce scrie psihologul pe aviz, asta pt a se evita vreo eventuala respingere la inscriere. Multumesc.
Art.12 si 13 din Legea 303/2004 se refera la admiterea in magistratura prin INM. Ca urmare, functia despre care e vorba e cea de magistrat. Calitatea pe care o veti avea la INM este cea de auditor de justitie, dar dupa cei doi ani nu se mai face nicio verificare psihologica.
Patrick_ a scris:
Este aplicabilă sancţiunea nulităţii absolute:
a) în cazul absenţei totale a consimţământului;
b) în cazul nerespectării condiţiilor de validitate a
cauzei;
c) în cazul fraudei la lege.
c) ? Nu cred ca e greseala de tipar :) Este posibil ca autorul care a facut grila sa fie adeptul teoriei ca in acest caz , interesul este unul individual si nu unul general , si ca prin urmare este incidenta nulitatea relativa ( avem in vedere aici evident erorile obstacol )