avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

Este aplicabilă sancţiunea nulităţii absolute:
a) în cazul absenţei totale a consimţământului;
b) în cazul nerespectării condiţiilor de validitate a
cauzei;
c) în cazul fraudei la lege.

ac
ac

:offtopic:
Daca mi se permite sa fiu un pic :offtopic: rog binevoitorii (cei care si-au luat deja avizul psihologic sau cei care stiu) a-mi raspunde ce trebuie scris pe acel aviz, apt/inapt admitere INM sau sau apt/inapt pt exercitarea functiei. Am inteles ca ar putea fi o problema in acest sens si trebuie clarificat ca sa stie ce scrie psihologul pe aviz, asta pt a se evita vreo eventuala respingere la inscriere. Multumesc.

Edit: Aa, scuze, si inca ceva, daca mai trebuie sau nu adeverinta de la medicul de familie, caci sunt nelamurita, pe de o parte scrie ca participantul la concurs (candidatul) sa fie apt dpdv medical si psihologic, iar la acte nu apare adev de la med de fam. Voi cum ati procedat? Scuze, inca o data, daca am fost sacaitoare. :)
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
Ayaz, utilizator
Patrick_ a scris:

De ce spui ca un eventual recurs ar fi suspensiv de executare?
Adica daca inculpatul e arestat, si se dispune trimiterea doasarului la procuror in vederea refacerii UP, cu el in stare de arest, iar inculpatul face recurs impotriva acestei hotarari, va fi eliberat si se va judeca recursul in stare de libertate?

Pai tocmai spuneam ca hotararea de restituire care cuprinde si o dispozitie de arestare preventiva , NU ESTE EXECUTORIE , pentru ca promovarea unui recurs este suspensiva de executare . Este solutia data de ICCJ . Prin urmare inculpatul nu este arestat dupa pronuntare ci dupa ce se pronunta instanta de recurs sau cand devine definitiva prin nerecurare
Citeste te rog Decizia 7/2011 ...este destul de clara
La mine scrie apt pt profesia de magistrat.
De la medicul de familie nu trebuie pt ca nu se cere aviz medical.
Doar aviz de la psiholog

Raspunsurile si eu cred ca sunt ac doar ca autorul zice doar c.
Cred ca e o greseala de tipar.
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Este aplicabilă sancţiunea nulităţii absolute:
a) în cazul absenţei totale a consimţământului;
b) în cazul nerespectării condiţiilor de validitate a
cauzei;
c) în cazul fraudei la lege.

c) ? Nu cred ca e greseala de tipar :) Este posibil ca autorul care a facut grila sa fie adeptul teoriei ca in acest caz , interesul este unul individual si nu unul general , si ca prin urmare este incidenta nulitatea relativa ( avem in vedere aici evident erorile obstacol )
isis23, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)