Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
isis23 a scris:
Patrick_ a scris:
Este aplicabilă sancţiunea nulităţii absolute:
a) în cazul absenţei totale a consimţământului;
b) în cazul nerespectării condiţiilor de validitate a
cauzei;
c) în cazul fraudei la lege.
c) ? Nu cred ca e greseala de tipar :) Este posibil ca autorul care a facut grila sa fie adeptul teoriei ca in acest caz , interesul este unul individual si nu unul general , si ca prin urmare este incidenta nulitatea relativa ( avem in vedere aici evident erorile obstacol )
In cazul absentei totale a consimtamantului, nu poate fi vorba decat de nulitate absoluta.
Parerea mea.
Patrick , Sim a sesizat ceva si am citit foarte atent RIL-ul
Dupa parerea mea sunt aici doua situatii
1. Cand prin hotararea de desesizare SE IA MASURA arestarii preventive, situatie in care hotararea nu este executorie , recursul suspendand executarea .
2. Cand inculpatul este trimis in judecata la prima instanta in stare de arest , instanta dispunand restituirea, mentine starea de arest preventiv , iar hotararea este executorie de data asta , instanta de recurs procedand potrivit art.300.2. In acest caz termenul de 30 zile curge de la data ramanerii definitive a hot de restituire pentru ca , pana atunci inculpatul se afla in stare de arest PE TIMPUL JUDECATII ( art.300.2) iar de la data ramanerii definitive , arestarea intra in faza urmaririi penale
Eu asa am inteles
Ghe. Beleiu propune de lege ferenda , nulitatea relativa datorita interesului individual . De aceea am spus ca depinde ce autor a formulat grila .:)