avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick , Sim a sesizat ceva si am citit foarte atent RIL-ul
Dupa parerea mea sunt aici doua situatii
1. Cand prin hotararea de desesizare SE IA MASURA arestarii preventive, situatie in care hotararea nu este executorie , recursul suspendand executarea .
2. Cand inculpatul este trimis in judecata la prima instanta in stare de arest , instanta dispunand restituirea, mentine starea de arest preventiv , iar hotararea este executorie de data asta , instanta de recurs procedand potrivit art.300.2. In acest caz termenul de 30 zile curge de la data ramanerii definitive a hot de restituire pentru ca , pana atunci inculpatul se afla in stare de arest PE TIMPUL JUDECATII ( art.300.2) iar de la data ramanerii definitive , arestarea intra in faza urmaririi penale
Eu asa am inteles
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
isis23, utilizator
Patrick_ a scris:

isis23 a scris:

Patrick_ a scris:

Este aplicabilă sancţiunea nulităţii absolute:
a) în cazul absenţei totale a consimţământului;
b) în cazul nerespectării condiţiilor de validitate a
cauzei;
c) în cazul fraudei la lege.

c) ? Nu cred ca e greseala de tipar :) Este posibil ca autorul care a facut grila sa fie adeptul teoriei ca in acest caz , interesul este unul individual si nu unul general , si ca prin urmare este incidenta nulitatea relativa ( avem in vedere aici evident erorile obstacol )

In cazul absentei totale a consimtamantului, nu poate fi vorba decat de nulitate absoluta.
Parerea mea.

Ghe. Beleiu propune de lege ferenda , nulitatea relativa datorita interesului individual . De aceea am spus ca depinde ce autor a formulat grila .:)
isis23 a scris:

Patrick , Sim a sesizat ceva si am citit foarte atent RIL-ul
Dupa parerea mea sunt aici doua situatii
1. Cand prin hotararea de desesizare SE IA MASURA arestarii preventive, situatie in care hotararea nu este executorie , recursul suspendand executarea .
2. Cand inculpatul este trimis in judecata la prima instanta in stare de arest , instanta dispunand restituirea, mentine starea de arest preventiv , iar hotararea este executorie de data asta , instanta de recurs procedand potrivit art.300.2. In acest caz termenul de 30 zile curge de la data ramanerii definitive a hot de restituire pentru ca , pana atunci inculpatul se afla in stare de arest PE TIMPUL JUDECATII ( art.300.2) iar de la data ramanerii definitive , arestarea intra in faza urmaririi penale
Eu asa am inteles

Da, asa ar fi normal sa fie.
Asa are o logica. :)
Vizavi de avizul "psihologic", l-am obtinut, ca multi alti colegi de la spitalul universitar....

Examinarea a durat 1ora si a rezultat intr-o adeverinta pe care scrie (citez din memorie, caci deja m-am inscris) " nu prezinta deficiente psiho- ..(...). Apt Psihologic. Spre a servi la examen INM".

isis23 a scris:

Ghe. Beleiu propune de lege ferenda , nulitatea relativa datorita interesului individual . De aceea am spus ca depinde ce autor a formulat grila .:)

De lege ferenda inseamna un fel de "propunere" a autorului de care ar vrea sa se tina seama de catre legiuitor.
Deocamdata lipsa totala a consimtamantului inseamna nulitate absoluta.

Apropos: cum e tratata problema in noul cod civil?

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)