Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Eu sustin ca in cazul actiunii in rezolutiune , nu se poate cere fara ca macar o parte sa-si fi executat obligatia
isis, citez din memorie cu aproximatie( barsan/pop nu stiu care exact). cand ajung acasa merg direct la carte.
rezolutiounea poate fi ceruta numai de partea care a executat sau care se declara gata sa execute contractul
lucutel a scris:
rezolutiounea poate fi ceruta numai de partea care a executat sau care se declara gata sa execute contractul
Citatul asta nu e cumva de la exceptia de neexecutare a contractului?
Rino spunea mai sus, si pe buna dreptate, ca nu se confunda actiunea in rezolutiune cu inviocarea exceptiei de neexecutare a contractului de catre partea "care si-a executat sau e gata sa-ti execute obligatia."
Mie imi vine in minte definitia actiunii pauliene, si anume scopul ei principal.
Acesta este "revocarea" actului incheiat intre debitor si tert in frauda creditorului prin "inopozabilitatea" aceste parti fata de creditor, pana la concursul creantei sale.
Asta inseamna ca ar trebui sa fie executat acel act. Daca nu ar fi executat cum ar putea creditorul sa-si satisfaca creanta cu parte din prestatiile acelui act?
Parerea mea.
Adica mergi pe ideea ca dc obligatiile nu sunt executate nu poate fi introdusa actiunea pauliana?