Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Patrick_ a scris:
isis23 a scris:
In aceste conditii la grila INM , c) nu este corect pentru ca in cazul actiunii pauliene este posibila rezolutiunea fara executarea obligatiilor ( creditorul fiind un tert fata de contract , si nu il intereseaza executarea , ci actul sa nu fie executat ) de aceea cere desfiintarea lui,.
Daca ambele actiuni se pot exercita in cazul in care obligatiile partilor nu se executa, varianta c) ar fi corecta daca ar fi negata.. De fapt daca nu ar avea negatie. :D
Eu sustin ca in cazul actiunii in rezolutiune , nu se poate cere fara ca macar o parte sa-si fi executat obligatia
Sim , contractul de donatie nu este un contract real ca sa fie nevoie de remiterea bunului pentru a fi un act valabil incheiat. Este indeajuns sa exista doar actul de donatie, de aceea nu este importanta executarea pentru creditorul chirografar
Si care e explicatia?
Primeaza lipsa discernamantului, sau....
sim05 a scris:
De ce ar fi corecta Patrik, pt ca din enunt ar tb sa rezulte la variante o diferentiere, ori dc si tu esti de acord cu ideea ca se poate introduce atat act pauiliana cat si cea in rezolutiune in cz in care obligatiile nu s-au executat, ce diferentiere e?
Ar fi corecta pt ca in enunt spune "spre deosebire de", deci daca ambele se pot cere fara sa exexute vreo obligatie, asta e ceva comun nu e ceva ce le deosebeste. Nu?
Cred ca nu... :">
M-am incurcat in rationament...
Revin cu intrebarea...de unde ar fi mai bine sa invat..T.Toader sau S. Bogdan? Eu tocmai am terminat cu licenta, am invatat din Cioclei si acum vreau sa schimb autorul...ms.