avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... RASPUNDEREA MAGISTRATILOR
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

RASPUNDEREA MAGISTRATILOR

Vad foarte multe subiecte pe tema incalcarii sau eludarii legii de catre magistrati ,in special judecatori. vad oamei care sunt executati silit in baza unor hotariri judecatoresti strimbe. vreau o lege prin care cei ce au pronuntat o hotarire care s-a dovedit strimba ,sa plateasca . Cum facem?
Cel mai recent răspuns: stelian67 , utilizator 23:40, 16 Februarie 2011
Principala vina pentru pierderile suferite la CEDO o poarta electoratul, acestea fiind in mare parte legate de proprietate (daunele morale sunt de multe ori sub 5.000 de euro / persoana in rest). Electoratul a votat atat politicieni care au dat chiriasilor dreptul sa cumpere (1992-1996), cat si politicieni care au dat fostilor proprietari dreptul la despagubire completa (1996-2000). Judecatorii nu sunt vinovati decat ca au aplicat inconsistent noile prevederi, dar clasa politica si electoratul care a votat-o sunt cei care le-au ingreunat existenta creand salariile mici, introducand noi cai de atac (apelul in 1993) fara a aloca si resursele necesare. Cum poate fi ICCJ responsabila cu unificarea jurisprudentei cand orice dosar ajungea acolo intr-o forma sau alta?

@stelian67
Intrebati cine plateste. Nimeni nu poate plati el personal decat in baza unei legi. Daca nu exista lege si practica necesare, nu se plateste. Cazul Tundrea este unul din multe, la fel cum un copil pe strada este unul din multi. Bineinteles ca exista vinovati ca Romania a fost plina de copiii strazii, dar va dau sanse 0 sa-i trageti la raspundere. Asa merge istoria, eu va sfatuiesc sa va multumiti cu faptul ca lucrurile incet incet se imbunatatesc:)
Ultima modificare: Duminică, 6 Februarie 2011
eumarian, utilizator
Exact acesta era subiectul deschiderii acestui topic ,care ar fi solutia ca aceasta lege sa existe . Referitor la parerea dvs ca lucrurile ar incepe incet incet sa se imbunatateasca , este poate adevarat dar care considerati dv ca e directia buna ? Nu de alta dar cred ca avem pareri diferite si nu sunt singurul care vad treburile altfel. Va voi da un citat dintr-un jurist la o institutie a statului cu care eu eram in proces, devenind oarecum amici, si caruia i-am sugerat ,in urma plingerilor lui ca i s-a taiat 25% di salariu ,sa treaca in avocatura. Zice tipul : Da e o solutie dar eu din pozitia asta ,cind intru in fata instantei am 65% sanse sa cistig fata de 35% ale tale. Eu cu judecatorii mincam din aceeasi farfurie ,cea a statului.
Nu-i faina viata in Romania? Despre aceasta imbunatatire era vorba?#-o
Daca o sa creati acum aceasta lege, n-o veti putea aplica retroactiv. Nulla poena sine lege.

Legat de procentaj, multi spun dimpotriva ca statul pierde o multime de procese pentru ca juristii sai nu-si fac treaba cum si-o fac avocatii. Si o multime de inculpati scapa din motive de incompetenta sau rea-vointa a procurorilor.

Parerile sunt impartite, mai bine ne lasam de facut justitie in tara asta si ne mutam cu toti la Strasbourg / CEDO. Asta vreti?
1."Dispersarea vinovăţiei" se impune, pt că aşa stau lucrurile.
2. Cazul Ţundrea nu e reprezentativ şi, oricum, nu-ţi impune generalizarea.
3. Despre cazurile în care România a pierdut la CEDO s-a vorbit. Ca să mai "despersăm vinovăţia" niţel, în foarte multe dintre situaţii încălcarea dreptului s-a produs în afara procedurilor judiciare sau datorită legislaţiei neconforme cu textul convenţiei.

stelian67 a scris:

Va voi da un citat dintr-un jurist la o institutie a statului cu care eu eram in proces, devenind oarecum amici, si caruia i-am sugerat ,in urma plingerilor lui ca i s-a taiat 25% di salariu ,sa treaca in avocatura. Zice tipul : Da e o solutie dar eu din pozitia asta ,cind intru in fata instantei am 65% sanse sa cistig fata de 35% ale tale. Eu cu judecatorii mincam din aceeasi farfurie ,cea a statului.


Acuma sincer, chiar crezi că aşa stau lucrurile în realitate? Dacă da, e clar, ai plecat la vânătoare de vrăjitoare...
Domnilor, pana la urma, cine plateste pentru greselile magistratilor?
Eu sunt de parere ca asa cum noi oamenii de rand platim pentru greselile noastre, asa si magistratii trebuie sa plateasca, in cazul in care se dovedeste ca sunt vinovati.
Problema este ca putini sunt interesati sa atraga raspunderea acestor magistrati. Daca fiecare dintre noi, care a suferit pe nedrept din cauza deciziilor acestor judecatori sau procurori, ar da statul in judecata si ar cere despagubiri, s-ar mai pune ordine in justitie. In aceste cazuri probabil si statul ar dori sa-si recupereze paguba si s-ar indrepta impotriva acestor magistrati. Sunt legale astfel de actiuni!
Se pune problema ce sanse ar avea justitiabilii in astfel de cazuri? Eu zic ca se va face dreptate.
Sunt sigur ca s-ar schimba optica multor magistrati.

Alte discuții în legătură

Intrebare .. tragerea la raspundere a magistratiilor.. reflexleg reflexleg Se poate face o petitie online pt. a atrage atentia in a se pune in vigoare o lege care trage la raspundere judecatorii care sunt raspunzatori pentru deciziile ... (vezi toată discuția)
Raspunderea magistratilor...personal,in cazul condamnarii romaniei de cedo... gigelas gigelas [b]Cred ca ar fi util sa deschidem un topic,cu privire la raspunderea magistratilor,in cazul condamnarii Romaniei la CEDO[/b]. Astfel,parerea mea,ar trebui ... (vezi toată discuția)
Judecatori impartiali sau simpli agenti ai statului? Roland Mindrila Roland Mindrila Cum sa dea judecatorul o hotarare impotriva Statului care il plateste? La randul sau, justitiabilului nu mai poate avea incredere in actul de justitie, in ... (vezi toată discuția)