Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
De 3 imi amintesc ca sigur nu e a, ca am gresit-o at cd am facut-o si mi-am motivat ca "pot" avea efect ped compl asupra ped det pe viata nu ca au efect. E sit in care det.pe viata e inlocuita cu ped inchisorii, atunci isi produc efectul si nu intotd, pt ca dc ramane detentie pe viata ped compl nu are ce efect sa produca din moment ce ele isi produc efectele dupa executarea ped.
Starea de betie voluntara:
a. poate fi prevazuta de lege ca element constitutiv al unor infractiuni;
b. simpla si completa , poate constitui o circumstanta agravanta;
c. incompleta poate constitui, dupa caz, o circumstanta etenuanta sau agravanta.
In caz de concurs de infractiuni:
a. dispozitiile referitoare la contopire se aplica numai cu privire la pedepsele executabile care au fost gratiate partial;
b. gratierea individuala vizeaza numai pedeapsa rezultanta;
c. nu se aplica niciodata sistemul cumulului aritetic pentru aplicarea regiului sanctionator.
Pedepsele complementare aplicate persoanelor fizice:
a. au efect si cu privire la pedeapsa detentiunii pe viata;
b. produc o agravare a regimului pedepselor complementare;
c. nu au drept efect inlocuirea pedepselor prevazute de lege.
Patrik la nr. 2 varianta c in cz in care avem ped cu inchisoarea si amenda si se alege ped cu inchisoarea la care se adauga amenda integral ce sistem avem?
Eu zic ca avem cumul aritmetic.
Nu ma mai intorc la pen general, vreau sa cred ca il stapanesc, ca si asa l-am reluat odata cd nu era programat.
Starea de betie voluntara:
a. poate fi prevazuta de lege ca element constitutiv al unor infractiuni;
b. simpla si completa , poate constitui o circumstanta agravanta;
c. incompleta poate constitui, dupa caz, o circumstanta etenuanta sau agravanta.
In caz de concurs de infractiuni:
a. dispozitiile referitoare la contopire se aplica numai cu privire la pedepsele executabile care au fost gratiate partial;
b. gratierea individuala vizeaza numai pedeapsa rezultanta;
c. nu se aplica niciodata sistemul cumulului aritetic pentru aplicarea regiului sanctionator.
Pedepsele complementare aplicate persoanelor fizice:
a. au efect si cu privire la pedeapsa detentiunii pe viata;
b. produc o agravare a regimului pedepselor complementare;
c. nu au drept efect inlocuirea pedepselor prevazute de lege.
1. ab
2.ab
3.c
la 2 nu inteleg cum ati ales a), cred ca raportandu-ne la cazul particular al gratierii, pentru ca daca ne raportam la concurs in general, adica daca recitim enuntul doar in varianta a) nu cred ca merge...eu nu l-am ales!:">
la 1, cu betia, varianta c) de ce nu functioneaza? adica, daca citesc enuntul in varianta C avem: "starea de betie voluntara incompleta poate constitui, dupa caz, o circumstanta atenuanta sau agravanta"
si acum citez din M.U., pag 92" betia voluntara completa sau betia voluntara incompleta nu inlatura caracterul penal al faptei, putand constitui, in functie de particularitatile cauzei, fie o circumstanta atenuanta, fie o circumstanta agravanta"
in acest caz nu sunt corecte toate variantele?
ce nu inteleg?
sim , tu ai dat raspunsurile corecte, explici, te rog!
la grila 3 mi-am insusit explicatiile, nu " au efect" ci " pot avea efect"