avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura octombrie-noiembrie 2011

Avand in vedere ca nu se mai da examen in martie precum si faptul ca acel topic s-a transformat intr-un "camp de bataie", am deschis un nou subiect.
va astept cu subiecte si spete interesante.
nimarius a scris:

Motivarea contestatiei este gresita. In opinia mea raspunsul corect este a) raportat la caracterul dispozitiv al normei înscrise în art 132 Cpc. În speță reclamantul ”A” a solicitat modificarea acțiunii prin introducerea unui alt pârât ”C”. Pârâtul ”B” a fost de acord în mod expres cu solicitarea reclamantului formulată după prima zi de înfățișare. Reclamantul putea să-și modifice acțiunea și după prima zi de înfățișare dacă pârâtul consimte expres sau tacit

In cazuri extreme apelez la LES (codul comentat pe articole).
Citez:
"Cererile de modif sunt acelea prin care reclamantul urmareste sa schimbe unele elemente importante ale cererii de chemare in judecata: partile, ob cererii sau temeiul jur al acesteia.
Norma procedurala inscrisa in art. 132 alin 1 nu are insa un caracter imperativ, caci prevederile pe care le contine sunt statornicite in interesul paratului. drept urmare, paratul poate consimti expres sau tacit la o modif ulterioara primei zile de infatisare."

Ai dreptate nimarius.
Am mai invatat ceva, n-as fi ales niciodata o varianta corecta in care s-ar fi trecut ca o cerere de modificare poate fi admisa si dupa prima zi de infatisare, asta pt ca am citit din Boroi si nu-mio amintesc sa aiba tratat aspectul asta.
Neata, am dormit cu o ora mai mult!!!!

haideti la:coffee:
foarte interesant, vorba ta sim am mai invatat ceva

Am mai invatat ceva, n-as fi ales niciodata o varianta corecta in care s-ar fi trecut ca o cerere de modificare poate fi admisa si dupa prima zi de infatisare, asta pt ca am citit din Boroi si nu-mio amintesc sa aiba tratat aspectul asta.

Hai de inviorare

Reprezinta prima zi de infatisare, primul termen de judecata chiar daca

a cererea de chemare in judecata nu a fost comunicata paratului
b.paratul depune la termen intampinarea si reclamantul solicita termen pentru luarea la cunostinta a intampinarii
c.taxa judiciara nu a fost platita
mamistefi a scris:

Hai de inviorare

Reprezinta prima zi de infatisare, primul termen de judecata chiar daca

a cererea de chemare in judecata nu a fost comunicata paratului
b.paratul depune la termen intampinarea si reclamantul solicita termen pentru luarea la cunostinta a intampinarii
c.taxa judiciara nu a fost platita

c?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura 2014 IM12 IM12 am creat acest grup tocmai pentru a separa pe cei care dau direct pe post cu cei care dau la INM. Cred ca ne ajuta pe toti o asemenea diferentiere, ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura oct-nov 2011 stelutaalistar stelutaalistar Dupa calendarul estimativ afisat de CSM examenul de admitere magistratura se va da in octombrie-noiembrie 2011. Problema este.... dupa ce coduri invatam ? ... (vezi toată discuția)