avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
De regula noi primim aceste formulare prin Directia Muncii.Rar s-a intamplat sa vina persoana,cred ca avem 3-4 cazuri.
cititi Regulamentul 1408/71 : art.73 ; art.74 ;art.75, art.77; art.78
Cu formularul E 401 sunt probleme , o radiogramă spune clar ca indiferent de modul în care ajunge la noi un formular E 401 avem obligatia si rezovăm probelema urgent, Asta pe de o parte dar pe alta parte la completarea formularului trebuie sa solict[m cerere , actele de identitate si certificatele de stare civilă în copie şi original precum si daca unul dinttre membri este persoană majoră se va solicta delaratie scrisă cu priovire la prelucrarea datelor persoanle potrivit Legii 677/2001.

O peoblemăƒ destul de delicatăƒ o constituie minorii care au îmmplinit 14 ani si au părinţii plecati afara, părinţii au acelasi domicilşiu cu bunicii.
Întrebare : dacă părinţii fac o rocură autentică la misiunea diplomatică a ROMÂNIEI în tara respectivă su la un notar, daca esate cazul cu apostilă, ca bunicii să îi reprezinte la SPCLEP pentru punerea în legaliate a min orului cu act de idnetiate , se poate rezolva? A nu se face confuzie cu eliberarea primului act de identiate pe baza de procură.
Vă mulţumesc!
Se poate cu respectiva procura. Imputernicitul doar va semna pe cerere in locul parintelui. In rest dosar ca la 14 ani. In locul parintelui va veni imputernicitul cu copilul pentru eliberarea actului de identitate. Si nu uitati, in situatia in care si copilul se afla in strainatate cererea pentru eliberarea primului act de identitate se poate depune si la misiunea diplomatica a Romaniei din tara in care se afla...
Aici lucrurile mi se par destul de clare dar vreau sa intreb si eu ceva... Cererea pentru eliberarea primului act de identitate la dobandirea cetateniei romane se poate depune la misiunile diplomatice ale Romaniei din strainatate?
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2011
bep, utilizator
Dupa parerea mea nu.
Actele necesare sunt:Certificatul de cetăţenie în original si 2 copii
Pentru minorii care nu sunt înscrişi în certificatul constatator se adresează Ministerului Justiţiei.
Certificatele de stare civilă trebuie transcrise la Sc.1 Bucureşti.
Paşaport,permis de şedere,original şi copie
Persoana predă permisul de şedere care se transmite împreună cu o copie a certif de dobândire a cetăţeniei – organului emitent-ORI-.Dacă nu mai are permis se dă o declaraţie care se trimite împreună cu copia certif.de cetăţenie la organul emitent.
Dar sunt curios sa citesc si alte pareri.
Desi....daca sunt CRDS ?
Nu am intalnit cazuri dar e interesanta speta.Asteptam pareri Pro si Contra.:D

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)