avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Speta... O persoana de cetatenie romana casatorita cu un strain(nu italian, nu mai stiu exact dar in nici un caz nu era cetatean al unui stat din U.E.)divorteaza in Italia, in urma divortului i se incredinteaza spre crestere si educare minorul rezultat din casatorie. Sentinta este definitiva si irevocabila. In urma divortului persoana si-a schimbat numele la evidenta persoanei(sentinta o obliga sa revina la numele anterior casatoriei). Probleme apar la intocmirea pasaportului minorului. Cei de la pasapoarte nu au recunoscut sentinta ca atare, cum au facut cei de la evidenta, ci i-au spus doamnei ca sentinta trebuie recunoscuta si de instantele romanesti, asa ca au trimis-o la judecatorie sa rezolve situatia. Ce parere aveti, au procedat corect lucratorii celor 2 servicii(evidenta si pasapoarte)?
PAREREA MEA ESTE CA CEI DE LA EVIDENTA AU GRESIT.
DACÃ DIVORŢUL A AVUT LOC ÎNTR-UN STAT CARE NU ESTE MEMBRU UE ªI CU CARE ROMÂNIA NU ARE ÎNCHEIATE TRATATE SE VA SOLICITA MAI ÎNTÂI PETIŢIONARULUI SÃ-ªI SOLICITE RECUNOAªTEREA SENTINŢEI LA TRIBUNALUL ULTIMULUI LOC DE DOMICILIU AVUT ÎN ŢARÃ, IAR PENTRU CETÃŢENII ROMÂNI CARE NU AU AVUT NICIODATÃ DOMICILIUL ÎN ROMÂNIA, RECUNOAªTEREA SE VA FACE DE CÃTRE TRIBUNALUL MUNICIPIULUI BUCUREªTI.
LA STAREA CIVILA AU TRIMIS-O PE D.NA?
PENTRU CA SENTINTA DE DIVORT TREBUIE OPERATA PE MARGINEA ACTULUI DE NASTERE,RESPECTIV CASATORIE.
Divortul s-a produs in Italia!
SI CASATORIA?

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)