avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Evidenta Persoanelor - Probleme si spete in domeniu

Din câte am vazuat pe acest forum se discuta fele de fel de probleme din diferite domeni. Pe linie de evidenta a persoanelor au apraut fel de fel de articole dar nici unul care sa rezolve probleme ale cetăţenilor. Stimaţi colegi eu propun (si cred că domni sau doamnele moderatoare citesc acest mesaj) ca alături de alte titluiri din forum ca de exemplu ,, FUNCTIONARII PUBLICI SI PROBLEMELOR JURIDICE " să apară si un titlu ca de exemplu ,, EVIDENŢA PERSOANELOR - PROBLEME ªI SPEŢE ÎN DOMENIU" - forum unde să discutăm numai probleme profesionale, spete cu care ne confruntăm, să ne dăm cu părerea, să ne sfătuim profesiona ldar... cu rugămintea de a nu discuta divergente privind detasarea sau alte conflicte care ar putea genera discuţii contradictori. Daca se vor ivi astefel de subiecte rog moderatorii să închidă topicul si să steargă mesajele fără explicaţii. Aş dori ca pe acest forum, pe titlul de mai sus, să expunem fiecare speţe cu care ne-am confruntat, să cerem colegial păreri şi soluţii atsfel încît să ne putem rezolva problemele de serviciu, profesionale, numai şi numai legate de evideţa persoanelor şi stare civilă, în mod onorabil şi cu ajutorul nostru al fiecăruia cu experienţa profesională dobîndită, indiferent de structura din care facem parte.
Să nu spună cineva care lucrează în domeniu că nu se confruntă zilnic cu fel de fel de probleme, că solictă sprijinul unora sau altora fără a avea un raspuns corect şi legal. toţi suferim de astfel de informaţii indiferent de cite circulare sau note interne primim - nimic nu se poate rezolva fara a ne consulta noi intrte noi lucrătorii în domeniu.
Vă muţumesc şi astept soluţiile dvs.
deasemeni mulţumesc moderatorilor si sper sa gasim acest titlui pe forum dar cu tot respecrul daca apr discuţii din cele cele contradictorii rog sa fie inchis.
Vă muţumesc!

=D>
Cel mai recent răspuns: dariana42 , utilizator 21:22, 24 Septembrie 2013
Cu privire la actele de spatiu asa cum prevede legea sint cele închewiate in conditii de validitate a spaţiului locativ si potrivit legii ssunt destule. decararea domicliului se face pe propria raspundere pina la urmă, fiecare catăţean are obligatia ca in termen de 15 zile de la mutarea la noua dresă să solitea un nou act de identiate cu noul domiciliu- - nu o face problema lui.Vine cu un act fals problema lui, suportă consecintele , fals uz de fals etc. Darrr cu cartea electronică nu o să mai fie nevoie de acte de stare civilă si si de domicilkiu dacă schimbi Ci si nu au intervenit modioficări in statutul civil sau al adresei de domiciliu. Ca la pasapoarte.se scoate o fisă din calculator cu datele personale, solictantul o citeşte si dacă nu sunt modificări se produce CI, iar dac sunt modificări va trebui să aducă documente doveditoare.
Nu este corect ,doar ca sefii dau inainte cu cetateanul trebuie servit urgent.Da,sunt de acord, dar in caz de ceva nu ceteteanul da cu subsemnatul ci eu.
Referitor la autocolant,nu-l puteti pune dvs.deoarece CRDSistii nu pot face cerere de resedinta la resedinta.Ei completeaza cerere de eliberare carte de identitate.
In 2007 legea prevedea sa-i perforeze actul de identitate in dreptul termenului de valabilitate,acum cu HG 64/2011 se taie coltul buletinului.Faptul ca ofiterul a uitat voit sau nu sa perforeze buletinul e vina ambilor.Odata a ofiterului care de multe ori la insistenta primarului,secretarului ,cunostinte nu perforeaza buletinul pe motiv ca tinerii preaca imediat in luna de miere si au nevoie de buletin la granita,dar totodata si a cetateanului care trebuia sa cunoasca si dumnealui legea.Nu este obligatia ofiterului sa faca munca de cunostere a legislatiei.
Daca SPCLEPul unde isi depune doamna cererea pentru obtinerea actului de identitate este acelasi cu cel la care aceasta s-a si casatorit/nascut,este OK,pentru ca cererea pentru obtinerea certificatelor o depune odata cu cererea pentru buletin,atentie!la evidenta-art.156,alin.2 din HG 64/2011.Evidenta face corespondenta cu starea civila,se presupune ca sunt in aceeasi locatie,Daca nu Dvs.puteti solicita starii civile eliberarea unui extras pe baza caruia faceti corecturile in baza,eliberati un act nou,dupa care d.na se duce la stare civila.
Ca sa vedeti cat de interesanta e activitatea noastra uneori... Ghiseul nostru de eliberari documente e separat de cel de primiri documente. Vine o tipa care inainte cu o saptamana depusese dosar pt. CI ca sa-si ridice actul de identitate. Cere la ghiseul de eliberari documente o cerere pentru eliberarea actului de identitate.Noi, vazand-o cu planificarea pt. CI in mana i-am spus ca nu mai e cazul sa mai completeze o cerere. Ea ne spune ca nu o putem pacali ca pe cerere scrie clar "Cerere pentru eliberarea actului de identitate"... Asa ca i-am dat o noua cerere pe care dumneaei a completat-o si a inaintat-o lucratorului de la ghiseul de eliberari documente pentru a ise elibera actul de identitate...Nu ne puteam pune cu ea ca devenise agitata... Asa te mai distrezi uneori la serviciu... Desi doamna avea ea o idee de logica...
In situatia persoanei care nu a schimbat numele in 15 zile de la casatorie... Cel mai usor, atat pentru cei de la evidenta cat si pentru cei de la starea civila era ca sotul doamnei sa solicite eliberarea certificatului de casatorie... Nu le mai dadeau atatea batai de cap lucratorilor. Cu certificatul de casatorie putea sa mearga la evidenta si sa-si faca CIP cu motiv lipsa certificat de nastere (cu numele schimbat in urma casatoriei), act de identitate cu care poate merge apoi sa-si scoata si certificatul de nastere. Nu ne referim la situatia in care certificatele pot fi solicitate de lucratorii de la evidenta, caz in care situatia se rezolva si mai usor. Ceea ce a facut doamna ii obliga pe lucratori sa faca unele exceptii de la lege si nu multi isi asuma asemenea raspundere...

Alte discuții în legătură

Eliberarea primului act de identitate Justitiarul71 Justitiarul71 Conf.art.15, alin 2 din OG 97/2005 republicata eliberarea primului act de identitate nu se poate face pe baza de procura speciala. Intrebare: Cum se procedeaza ... (vezi toată discuția)
Obtinere carte de identitate pentru cetatean roman stabilit in serbia AnaLuana AnaLuana Buna ziua, Verisoara mea, nascuta in 1962 in Romania, a trait de la varsta de 2 ani in fosta Iugoslavie, actual Serbia. Parintii ei sunt mama romanca, tatal ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman-american cu domiciliul stabil in sua ,c.i. provizorie in romania ili47 ili47 Buna , situatia este urmatoare *cetatean roman-american stabilit de 20 de ani in SUA *cu ocazia dobandirii casa si teren .Notarul cere dovada cetateniei ... (vezi toată discuția)