@romania inedit, off, vorba colegei Rubinn6.Inca nu stiu ce ai dorit sa afli deschizand acest topic, sau ce scop ai avut, iar asta fiindca alternezi in raspunsuri, unele de bun simt, altele mult mai putin.
Am regasit destul sarcasm in unele scrieri de aici si mi-a cam pierit entuziasmul de a continua sa scriu.
Si fiindca ati ajuns sa scrieti si bancuri , cum e acela ca Hristos ar fi fost primul comunist, imi dau seama ca orice as mai scire inteligent aici e fara sens.
M-am gandit insa sa-ti ofer un raspuns pe masura pretentiilor tale si sper sa nu o iei ca pe un afront:
- Daca nu ar mai fi inviat IIsus, @romania inedit, de 3 zile incoace nu ai mai fi avut probabil parte de o sarbatoare pe cinste, adica ar fi fost o ocazie in minus ca tu sa petreci cu familia si prietenii in stil romanesc, nu ai fi avut parte de friptura de miel si drob si n-ai mai fi avut niste zile libere in care sa te relaxezi;
- Unii oameni ar fi fost cu adevarat privati de atatea lucruri binefacatoare, ar fi fost mai lipsiti de speranta, s-ar fi rugat mai putin , ar fi fost mai rai unii cu ceilalti, mai putin invatati, mai predispusi la rau;
Oamenii au nevoie sa creada intr-un idol , fiindca oricat de importanti ne-am crede, suntem slabi si vulnerabili si a sti ca cineva , indiferent cine, ne-ar putea asculta ruga, inseamna speranta , iar speranta e un intaritor pentru sufletul nostru, nu-i asa?
Hai sa nu luam lucrurile atat de concret, sa admitem ca fiecare are dreptul sa si-l imagineze cum doreste pe Mantuitor, fara insa a incerca sa-l renege sau sa puna pe aseama Lui lucruri absurde.Daca vrei , oamenii au nevoie de mereu de modele de conduita iar cei care au intelepciunea sa se raporteze la El , ca model ,nu va pierde.
A scorni lucruri care sa-L puna pe picior de egalitate cu orice muritor, gen , nu cumva a avut ceva intim cu Maria Mgdalena, nu ne face cinste.
Haideti sa cautam doar raspunsuri , de bun simt, iar cine stie ca nu are nimic inteligent de spus , sa se abtina.
Pai si romanii aveau zile de sarbatoare, asa ca nu eranicio diferenta.
Din pacate, Isus Hristos chiar a fost primul comunist, avand in vedere declaratiile pe care le-a facut in timpul vietii, declaratii de genul :
"Adevărat zic vouă, cei bogaţi cu greu vor intra în Împărăţia Cerului. ªi iarăşi zic vouă, este mai uşor pentru o cămilă să treacă prin «urechile acului» decât este pentru un bogat să intre în Împărăţia lui Dumnezeu.”
"Declaratia " de care vorbesti are o profunzime spirituala.Imi e greu sa cred ca nu ii intelegi semnificatia si cred mai degraba ca vrei sa fii Gica contra;) sau Toma necredinciosul.B-)
Despre faptul ca musulmanii nu au aflat ca El a inviat,daca ai curiozitatea sa rasfoiesti coranul afla ca ei stiu asta,numai ca, mai presus de Isus musulmanii il aseaza pe profet.E dreptul lor.
Mai erau declaratii de genul asta, dar nu vrusai sa le redau trunchiat, adica declaratii de genul "cei bogati nu dau nimic saracilor", indemnuri de impartire a averii cu saracii, si altele asemanatoare .
Cel mai important lucru care ar fi trebuit mentionat, cred ca este faptul ca nici una dintre Evanghelii nu a fost scrisa de catre un martor ocular, prima Evanghelie, Evanghelia dupa Marcu, fiind redactata la peste 25 de ani dupa desfasurarea evenimentelor, cu toate ca si atunci era cunoscut scrisul .
De-a lungul istoriei Biserica a minimalizat si apoi anulat rolul Mariei Magdalena in miscarea crestina, pentru ca preotii sa nu fie nevoiti sa accepte preoti de sex feminin .
Cred ca daca Hristos nu ar fi inviat, cel mai probabil religia romana s-ar fi transformat si astazi am fi avut o Sfanta Treime formata din 3 zei, iar stiinta ar fi evoluat, pentru ca secolele intregi de obscurantism sustinute de biserica sunt destul de greu de recuperat .
Chiar nu se vede cat de rai, nesatuli si farisei sunt cei bogati (99% dintre ei)!
Cu cat ai mai mult, cu atat vrei mai mult! Pentru a deveni bogat omul este in stare de orice: sa fure, sa minta, sa insele si sa omoare.
Ma uit in jurul meu si vad majoritatea oamenilor cum fac tot posibilul sa fure unii de la altii....dureros este cand cei care au averi fura si putinul celor care nu au.
Isus nu face alteceva decat sa ne ceara contrariul! Asta inseamna ca este comunist?! Sa nu uitam ca, in comunism, averile celor bogati au ajuns in buzunarul statului, nu le cei nevoiasi.
Nu va doresc sa fiti in situatia groaznica de a avea un copil a carui viata depinde de o operatie si nu aveti banii necesari. Ce faceti in acest caz? Banuiesc ca dupa ce ati vandut tot ce aveati incepeti sa cersiti. Cine credeti ca o sa va ajute dintre cei bogati? Oare nu aceia care urmeaza indemnul lui Isus? (si va spun cu certitudine ca cei care doneaza nu sunt bogatii...acesti oameni darnici ce ajuta pe cei in necaz nu vor fi niciodata bogati...doar bogati in duh).
Daca nu ar fi fost crestinismul eu zic ca si acum ar fi existat o granita uriasa intre sexe, religii si rase, ar fi fost normal sa fie razboi pentru noi cuceriri de teritoriu, bogatii sa aibe sclavi si drepturile omului nu cred ca ar fi fost la loc de cinste .
Inchizitia! Atatia ne scot ochii cu acesta replica! Nu se intelege ca asa cum un dictator omoara oameni in numele poporului sau, asa si conducatorii tirani ai Bisericii din acele vremuri omorau in numele crestinismului. Uitam ca si conducatorii sunt oameni, unii posedati de satana.
Aceasta este parerea si crezul meu, nimeni nu ma poate convinge contrariul deoarece eu am ca dovata viata de zi cu zi pe care o traiesc in mijlocul oamenilor. Studiati in profunzime viata,omul si societatea si atunci veti intelege valoarea crestinismului (veti intelege religiile lumii)