avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
rali a scris:

elvwiyra a scris:

anca.patri a scris:

In CPP zice clar: " notele grefierului pot fi contestate pana la termenul urmator",iar pana la terminarea dezbaterilor pot fi mai multe termene,asadar raman la parerea mea 5- a! In plus daca te uiti la rezolvarea subiectelor SNG, o sa vezi ca nu se interpreteaza codurile,ci se da exact enuntul din cod.

5 e fals zic eu

Notele grefierului pot fi contestate, deci raspunsul este "Fals", fara a se lua in considerarea momentul pana cand se pot contesta, In enunt este acel NU, care nuanteaza raspunsul, daca nu pot fi contestate pana la terminarea dezbaterilor, per a contrario pot fi contestate pana la un anumit termen stabilit, in acest caz de cod, adica pana la primul termen, dar in practica lucrurile stau altfel, de ex cand intram in sala, daca avocatul dupa stuidul dosarului, invoca ca in urma cu doua trei termene, din eroare nu a fost consemnat un anumit aspect, (uneori sunt tertipuri avocatesti) atunci judecatorul poate dispune verificarea caietului grefierului (rareori se intampla), asta in civil, ca in penal se poate pune in concordanta notele grefierului cu inregistrarea audio.

Asa Rali ... mie mi-era lene sa scriu de ce cred ca e fals ...si nici nu sunt genul care sa se complice cu explicatii si cu '' desteptarea '' cuiva . Scuze ca am folosit termenul asta .. nu a fost cu rautate si nici nu mi-a venit altul in minte . Bafta tuturor
anca.patri a scris:

elvwiyra a scris:

tocmai pt considerentele pt care tu spui ca e adevarat .. eu zic si vad enuntul ca fiind fals ... diferenta de rationament logic probabil :))

dar fi atenta ca in enuntul dat zice:5.Notele grefierului nu pot fi contestate de partea vatamata pana la terminarea dezbaterilor in prima instanta .,ceea ce inseamna ca enuntul dat e adevarat,pt ca nu se precizeaza daca terminarea dezbaterilor e urmatorul termen!

Pai tocmai pt ca e NU 'ul ala acolo...pe care l-ai ingrosat si tu ...e fals ... Vezi k a explicat frumos rali de ce .... n-are rost s-o fac si eu again ... si oricum ne pierdem timpul asa... Eu una nici nu l-am gandit mult .. mi-am dat imediat seama ca e fals .. Noi avem aceeasi parere , textul de lege e cat se poate de clar ..numai ca interpretam diferit acelasi lucru , care repet e cunoscut exact asa cum este de amandoua . Si repet din nou , cu scuzele de rigoare ,,, e diferenta de rationamet logic intre noi :)) Fii mai degajata . Mult noroc
anca.patri a scris:

Laura-Mirela a scris:

anca.patri a scris:

1-a, 2- a,3- f, 4-f, 5-a( desi formularea enuntului e cam cu semnul intrebarii), 6-a, 7- f( trebuia specificat daca asistenta jur e obligatorie), 8- sa zic "a",dar cu ?, 9-f,10- f, 11-f, 12-f
AAsstept pareri!

1-a, 2-a, 3-f ,4-f, 5-a, 6-a, 7-f ,8-f ,9-f ,10-a, 11-f, 12-f . m am alaturat si eu
;)

Laura-Mirela, liberarea provizorie se dispune la cerere,nu si din oficiu art.160.4 alin.(1).

Am vazut dupa si m am corectat in mintea mea...multumesc oricum!
Pt Elvwira, vreau sa iti spun ca nu am dat aceasta explicatie pentru ca ma cred desteapta, ci din simplul fapt ca vreau sa intelegeti anumite tertipuri ale subiectelor care se dau la SNG
Eu cand am dat la SNG in 2008 nu am avut cu cine sa ma consult, iar apoi am relizat ca fiecare intelege in felul sau si interpreteaza ca atare articolele din lege, De aceea am spus ca ar fi bine sa nu dati interpretari ci sa luati art ca atare.
As fi interesata de un tratat de drept procesual civil, insa dupa noul cod, As dori sa incerc la anul la INM. Credeti ca e necesar sa imi procur un asfel de trata.?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)