Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
elvwiyra a scris:
anca.patri a scris:
In CPP zice clar: " notele grefierului pot fi contestate pana la termenul urmator",iar pana la terminarea dezbaterilor pot fi mai multe termene,asadar raman la parerea mea 5- a! In plus daca te uiti la rezolvarea subiectelor SNG, o sa vezi ca nu se interpreteaza codurile,ci se da exact enuntul din cod.
5 e fals zic eu
Notele grefierului pot fi contestate, deci raspunsul este "Fals", fara a se lua in considerarea momentul pana cand se pot contesta, In enunt este acel NU, care nuanteaza raspunsul, daca nu pot fi contestate pana la terminarea dezbaterilor, per a contrario pot fi contestate pana la un anumit termen stabilit, in acest caz de cod, adica pana la primul termen, dar in practica lucrurile stau altfel, de ex cand intram in sala, daca avocatul dupa stuidul dosarului, invoca ca in urma cu doua trei termene, din eroare nu a fost consemnat un anumit aspect, (uneori sunt tertipuri avocatesti) atunci judecatorul poate dispune verificarea caietului grefierului (rareori se intampla), asta in civil, ca in penal se poate pune in concordanta notele grefierului cu inregistrarea audio.
elvwiyra a scris:
tocmai pt considerentele pt care tu spui ca e adevarat .. eu zic si vad enuntul ca fiind fals ... diferenta de rationament logic probabil :))
dar fi atenta ca in enuntul dat zice:5.Notele grefierului nu pot fi contestate de partea vatamata pana la terminarea dezbaterilor in prima instanta .,ceea ce inseamna ca enuntul dat e adevarat,pt ca nu se precizeaza daca terminarea dezbaterilor e urmatorul termen!
Laura-Mirela a scris:
anca.patri a scris:
1-a, 2- a,3- f, 4-f, 5-a( desi formularea enuntului e cam cu semnul intrebarii), 6-a, 7- f( trebuia specificat daca asistenta jur e obligatorie), 8- sa zic "a",dar cu ?, 9-f,10- f, 11-f, 12-f
AAsstept pareri!
1-a, 2-a, 3-f ,4-f, 5-a, 6-a, 7-f ,8-f ,9-f ,10-a, 11-f, 12-f . m am alaturat si eu
;)
Laura-Mirela, liberarea provizorie se dispune la cerere,nu si din oficiu art.160.4 alin.(1).