Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Alegeti dintre urmatoarele enunturi, care acte sunt considerate ca facute in termen:
1) actul depus inauntrul termenului la unitatea militara;
2) actul depus inauntrul termenului la administratia casei de sanatate;
3)actul depus inauntrul termenului la administratia locului de detinere;
4)actul depus inauntrul termenului la oficiul postal prin scrisoare recomandata;
5)actul depus inauntrul termenului la administratia spitalului.
astept raspunsuri...:training:
rali a scris:
As fi interesata de un tratat de drept procesual civil, insa dupa noul cod, As dori sa incerc la anul la INM. Credeti ca e necesar sa imi procur un asfel de trata.?
Salut, iti urez mult succes la inm .Vreau sa iti spun ca eu cand m-am dus sa ma inscriu pt concurs la sng la tribunal ,erau multe persoane care se inscriau anul acesta la examen pt inm.Starea lor de spirit era buna,de genul domne incerc si eu sunt foarte multi candidati şi o domnisoara a intrebat ce se invata la un anumit capitol mai precis dupa care cod.De aici am dedus ca unele capitole se invata dupa vechiul cod ,iar altele dupa cel nou.La mine la Constanta erau 9 candidati inscrisi pentru Sng ,pt inm nu am intrebat .Taxa de concurs este de 400 ron Sunt 3 probe de examen:testul grila din drept procesual civil drept civil ,drept procesual penal ,drept penal ,cam 100 de intrebari din foecare materie ,proba de rationament logic
O doamna care lucreaza deja in sistem spunea ca a mers la Bucuresti pentru cursuri pregatitoare ,unde se discuta materia ,cursuri care costa cam 500 de ron .Si la urma proba interviului .Mie personal acum mi se pare mai greu .Am vazut si grilele de anul trecut si sincera sa fiu erau destul de grele .Am cumparat o carte cu teste Mihaela Ciobanu Teste grila pentru admiterea in magistratura dar sa fiu sincera nu ma prea ajuta cu ceva pt Sng.
E bine ca discutam neclaritatile .Eu de exemplu tot nu am inteles care sunt masurile de ocrotire in caz de retinere sau de arestare preventiva pt ca nu se exemplifica in art 161.Banuiesc ca dk un minor ramane fara ambii parinti ,unul decedeaza iar celalalt este acuzat de crima si recunoaste fapta si este arestat ,minorul este dat in grija unei rude sau in grija statului .Cam asta ar fi parerea mea .Iar organul competent sa hotarasca acest lucru este instanta de judecata ,iar cel care incunostiinteaza instanta este organul de urmarire penala sau procurorul de caz.
Multumesc pentru rabdarea cu care ai citit mesajul.
Acum m am prins si eu : voi dati si la inm ,de unde si interesul pentru informatii extra de cod.
Parca prea eram cea mai proasta de pe forum:fight: dar m am linistit si o sa continui doar in privat cu mesajele ca aici suntem toti cam la fel .
Oricum, mult spor
[Ela n, aici pe forum nu ne consideram unii mai destepti decat alti, ci doar ne consultam si incercam sa gasim raspunsuri la problemele ce cace ne confruntam. Eu intr-adevar as vrea sa incerc la INM, dar nu m-am apucat inca de invatat, Insa, trecand si eu prin examenul de la SNG, am considerat ca pot da niste explicatii in legatuara cu art. din legi, mai mult lucrez in sistem si m-am gandit ca unele lucruri din practica va ajuta sa intelegeti mai bine articolele, de asta am hot sa intru si sa discut cu voi.
Si cred ca si cei care dau anul acesta si la INM, tot din aceleaşi considerente intra pe forum.
Cred ca acest forum nu ne claseaza in intr-o categorie sau alta.
Mult spor.